Most őszintén mi köze van a szomszédnak, hogy fűtök vagy sem? És, hogy mennyit fogyasztok esetleg.
Fűtsön az ő lakásában amennyit akar, és ne szóljon meg engem amiért kevés a fogyasztásom, vagy mert nem fűtök az egyik szobába, mivel NEM használom!!!
Igazam van? Lassan kikészülök..azt hiszem...
Jjaj mindenki ezt mondja..nem is olyan könnyű nem felvenni az egészet..
De köszike!
Hát ha panelről van szó, akkor annyiban megértem őt, hogy így neki kell többet fűteni, mivel ugye te azt a szobát nem fűtöd.
Ettől függetlenül nem kéne beszólnia, mert semmi köze ehhez.
Na ezt utáltam én is a panelban. Alattam lakó dohányos télen egész nap szellőztet, ablak nyitva, fűtés minimumra húzva. Én meg ha akartam hogy legyen legalább 17 fok a lakásban, telibe kellett engedni a fűtőtesteket.
Joga tehát nincs beszólni, csak a te részedről szemétség.
Na például ezért sem lakom már régen nyúlketrecben.
Szia!
Ilyen apróságok mindig is lesznek egy panelközösségben.
Miért büdös a szemetes, miért nem szellőztet büdös van, a biciklit miért a lépcsőházban tárolja. Miért nem csukja be maga után a lph ajtót.
Ezt mind csak azért mondja,mert neki többet kell fűten. Mi is a 3. emeleten lakunk, mégsem érződik ha a szomszéd fűtene. Legalábbis annyira nem érződik, hogy ne kelljen ezért fűteni. Egyik ismerősöm fent lakik jó pár emelettel s neki van hogy télen nem is kell fűteni. Ezért jó magasan, mert felfelé "száll" a meleg, hátrány a költözés a mindennapos fel le járkálás stb. Törődj bele, nem kell vele foglalkozni.
"Értelek, de én ha földszinten lakok, akkor nekem ki fűt???"
A földszintiek, a szélső lakások stb. általában alacsonyabb áron kapják a hőt, pont azért, mert nincsenek körbefűtve.
Így vagy kompenzálva azért, mert téged senki nem fűt alulról.
És igen, a közösségi fűtés úgy igazságos, ha mindenki normál hőt tart a lakásában. Például rohadtul nem lenne igazságos, ha az egész 10emeletesben csak egy valaki fűtene a 10. emeleten, mert az ő által fizetett hő végigfűti mind a 9 emeletet.
Normálisabb helyeken át van ez gondolva, és van alapdíj is, és a hátrányosabb helyzetű (szélső, alsó, sarki stb.) lakások olcsóbban fűthetnek. Persze egy rendszer sem lesz tökéletes.
Ha nálatok viszonylag normális az elosztási rendszer, akkor a szomszéd fogja be! Ha szar az elosztási rendszer, akkor van igazsága a szomszédnak, de nem téged kellene b@szogatnia, hanem a házat, hogy csináljatok egy igazságosabb rendszert!
Jajj köszike! Tényleg bele kell törödnöm valahogy, de annyira kinos, és egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy mindenki miért nem foglalkozik a saját háza tájékával és ne mindig azt lessük, hogy a másik mit és miért csinál.
Szerintetek tegyem szóvá, hogy mér fejezze be a pletyózását?
ÁÁÁ szerintem nem..jobb lesz, ha tetetem, hogy elmennek a fülem mellett.
13:37-as.
Nem tudok ilyesmi rendszerről...Vagyis nem tudom, hogy hogyan működik, nem hiszem h másképp volna számolva nekünk..
De ha nincs pénzem a fűtésre akkor nem tudom ereszteni, és végképp nincs arra szükségem, h a fölöttem lévő kommentáljon, akinek úgyis meleggebb a lakása mint az enyém..De alapból nem merném senkinek se azt modnani h fűtse a szobáját, mert én meleget akarok?!! Cseréljen ablakot, szigetelje körbe és akkor biztos nem fog fázni..De alapból én nem értem, hogy mennyit segitene ha fűtenék, hiszen nem gőzerővel menne a meleg..szerintem nagyon sokat nem segitene, és ha engedném pl. azt se venné észre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!