Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Konyhaba jo a fapadlo?

Konyhaba jo a fapadlo?

Figyelt kérdés
Kikeszit a ferjem, minden aron le akarja csempezni a konyhat, apukam szerint meg inkabb padlozzuk le. Tudom, a csempet konnyu takaritani, szep, de a padlo meleg. Kicsi gyerekunk van, egesz nap a konyhaban vagyunk. Mik az elonyei es a hatranyai a csempenek illetve a fapadlonak? Te melyiket valasztanad?
2011. máj. 17. 12:54
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Az en csaladomat a csempe mellett (a szuleimet is erinti).

Mindenki a csempere szavazott a valaszolok kozul.

2011. máj. 17. 14:16
 12/23 anonim ***** válasza:

A szüleit. Viszont miért kell neked a szüleidhez alkalmazkodnod, ne szóljanak már bele, hogy milyen házatok lesz... Én biztos nem hagynám. Esetleg meghallgatnám az érveiket, aztán döntenék. A férjed a csempe oldalán áll, te nem vagy biztos szavazó, ahogy mondani szokták :D

Itt fel vannak sorolva már az érvek a csempe mellett, én arra szavazok. Leesik egy edény, egy kés, bármi, az egyből felsérti a lakkozást, utána pedig mindjárt nem lesz olyan könnyű tisztán tartani. Csempénél nincs ilyen gond. Hideg... hát igen, de van zokni is, papucs is, mamusz is a világon. De persze sikálhatod az olajat is a fapadlóról... :)

2011. máj. 17. 14:20
 13/23 anonim ***** válasza:
Sry, nem láttam még, hogy a szüleidet is érinti. Miben érinti őket?
2011. máj. 17. 14:21
 14/23 anonim ***** válasza:
Mint írtad a férjed a csempét szeretné, téged is meggyőztünk, ha jól veszem ki. :)) Akkor ne foglalkozz más véleményével ebben az esetben. Ti fogtok ott élni, ha jól gondolom, nem más. :)
2011. máj. 17. 14:21
 15/23 A kérdező kommentje:
Egy fontos erv a fapadlo mellett: a szuleim tamogatjak anyagilag az otletet, a csempezest nem :)
2011. máj. 17. 14:37
 16/23 anonim ***** válasza:
Hát tudod, akkor én inkább gyűjtögetnék, minthogy a szüleimtől függjön ez. Te ez a ti dolgotok, beszéljétek otthon meg. :) Bár nem értem a szülőket, hogy nekik nem mindegy mi lesz a burkolat a konyhában? Ti fogtok ott élni és nem ők. :S
2011. máj. 17. 14:41
 17/23 anonim ***** válasza:

Akkor én most borítom az egészet. :D

A gyerek nem lesz örökké kicsi, hamarosan nem fog a padlón mászkálni meg elesni.

A hajópadló akkor is ott marad.

Ha olyan megoldást keresel, amit gyorsan le lehet tenni, olcsó, jól néz ki, és melegebb érzetre, mint a járólap, akkor tegyetek le egy jó linóleumot!

Rengeteg stílusban kapható, már olyan is van, ami fa hatású, vagy kő járólapra "megszólalásig" hasonlít, nem csak az olcsó, gagyi kiadás.

Nekünk ilyen van, gyorsan megvolt a lerakás, öt éve használjuk, de még mindig szép.

Később tehetsz le akár járólapot, akár fapadlót, mert a linóleumot sajnos gyakrabban kell cserélni, mint a többi burkolatot. Addigra lesz rá pénz is, és már a gyerek se lesz kicsi.

Szerintem...

2011. máj. 17. 15:01
 18/23 anonim ***** válasza:
utolsónak igaza van.
2011. máj. 17. 16:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Én azért írtam a fa, konkrétan a parafa padlót. Pont mert a fa és a csempe előnyeit ötvözi, tényleg érdemes elgondolkozni rajta.

Egyébként barátnőméknél parketta van a konyhában és a világon semmi gond nincs vele. A mai technikákkal minden gond nélkül lehet úgy kezelni a fát, hogy bírja a konyhai igénybevételt, ez csak egy hagyomány, hogy csempe kell, mert ötven éve valóban nem volt másra lehetőség.

2011. máj. 17. 22:40
 20/23 A kérdező kommentje:

A linóleum nekünk is eszünkbe jutott, könnyű tisztitani, nem hideg. Régebben nekünk az volt letéve az előszobában, elég jól birta a strapát. Csak berőkönyödött.

Újra gondoljuk az egész konyha-témát.

Köszönjük szépen.

2011. máj. 18. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!