Konyhaba jo a fapadlo?
A csempe könnyen takarítható és nem lesz baja a víztől, egyéb szennyeződésektől. A fa megrepedhet a víztől, és nem is lehet rendesen kitakarítani.
Ma már vannak nagyon jó lakkok, de az is csak akkor ér valamit, ha hézagmentesen sikerül lerakni a fát, és később sem vetemedik - erre pedig minimális az esély.
Esetleg köztes megoldás lehetne a parafa padló, sokkal ellenállóbb, puha, és nem lesznek illesztési hézagok, tehát speciális lakkal kezelve vízálló is. Az ára is kibírható, valamelyik webáruházban láttam nemrég 2 ezerért négyzetméterenként.
Szerintem attól függ, hogy mennyire "használod" a konyhát.
Ha sokat főzöl, mosogatsz stb... elkerülhetetlen, hogy baja legyen a padlónak, és annyival nem is melegebb. Jól néz ki, de szerintem csak "dísz"konyhában. Én mindenképpen járólapot tennék le, mert könnyebben tisztítható, nem kényes.
A fapadlót rendesen tisztántartani nem lehet, a hajszálrepedésekben mindenféle megmarad, és csak fertözésveszélyt okoz. Ezen kivül hajlamos penészedésre is, ha lakkozod, akkor is a lakk fog repedezni, nem lehet rendesen felmosni.
A csempe sokkal higiénikusabb, könnyebb rendbe tartani és annyira nem hideg. Gondolom, nem mezitláb mászkáltok a lakásban, és a gyerek sem meztelenül a földön ücsörög.
A fát nem lehet normálisan tisztítani, nem lehet nagyon vizessel felmosni sem. Én tuti leraknám lappal, ilyet még nem is hallottam, hogy fapadló konyhában...
Ez nekem köbö annyira fura, mint szőnyegpadló a WC-be...
A szuleimnel is fapadlo van a konyhaban, tisztan tudjak tartani es kellemes a kinezete, es jarkalni is jo rajta. A fo erv, hogy olcsobban megtudnank oldani, mint a csempezest.
A gyerek nem ul allandoan a foldon, de szinte mindig papucs nelkul maszkalunk, es az eloszoba csempen mar tobbszor elhasalt a gyerek. ja, es az sem utolso erv a fapadlo mellett, hogy gyorsabban letudnak rakni, mint a csempet. ido es helyhiany miatt a leggyorsabb megoldas kellene (tudom, a lakknak is szaradni kell).
Ilyesmi járólap hogy tetszik?
Lehet, hogy most olcsóbbnak tűnik neked ez a megoldás, de felesleges pénzkidobás, mert nem bírja a strapát úgy, mint a kerámia, pár év múlva cserélheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!