Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi a havi villanyszámlátok...

Mennyi a havi villanyszámlátok, mennyi a fogyasztás?

Figyelt kérdés

A házunk kb 150 m2-es, kétszintes, 5-en vagyunk. Majdnem minden másnap megy a mosógép, mosogatógép, 3 hűtőnk van. Egyik gép sem energiatakarékos. A havi fogyasztásunk 600 KWh, kb 30 ezer Ft.

Szerintem ez rengeteg. Felhívtam az Elműt, hogy nézzék meg az órát, azt mondták, hogy 10 ezer Ft lesz a bevizsgálása, ha kiderül, hogy semmi hibája.

Csak azt nem értem, hogy akkor az ikerszomszédunknak, akik 6-an vannak, ugyanekkora házban, miért pont fele a fogyasztása?

Persze nem kérdeztem ki alaposan őket, hogy mikor mit és hányszor használnak, nem akarok ennyire a magánéletükben vájkálni.

Lehetséges, hogy mégis csak jól mér az óra?

Mindenhol takarékos izzó, persze a szám gépek mennek ( 2 nagy gyereknek külön-külön), férjemnek szintén, tv is sokat megy, stb.

2011. máj. 8. 18:41
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nem használunk elektromos fűtést és nincs klímánk sem.

Ha precíz akarok lenni, akkor nagyjából ezek a fogyasztók:

- 2 db laptop napi 14 órán át működik

-1 számítógép napi 3-4 óra

-1 db 7 éves hűtő+mélyhűtő kb 180 L

-2 db hűtő ( 1 éves) össz:220 L

-1 db mosogatógép 14 éves

-1 db mosó+szárítógép 14 éves ( szárító részét nem használom) és duplán kell centrifugálni, mert haldoklik a gép

- 1 mikró -naponta sokszor megy

- villanysütő, havi kb 4 alkalommal kapcsolom be

- gáz fűtés, de a keringető szivattyú megy mellette a radiátorhoz és a padlófűtéshez

-3 db tv, de csak 1 megy egyszerre

- hifi, nem sokat megy

-akvárium, világítás napi 6 óra és keringető non stop megy, a kedvenc állólámpám napi 6-7 óra ( sok száz watt:((, emiatt szid is a párom)

- nyáron öntözőrendszer napi 2 óra- szivattyú a fúrt kútból+ a kézi vízhasználat

-babánál 1 éve sólámpa világít egész éjjel

-ezen kívűl routerek non stop, kamera, monitor éjszakánként a babánál, bébiőr napi 14 órát megy

-sok telefontöltő a házban

-sok akumulátor töltő ( ceruzaelemek)

Ha most körbenézek, nagyjából ezeket látom, de biztosan van még ezen kívül sok egyéb.

Pl. most jut eszembe, elektromos fű és szegélynyíró, bár nagyon kicis a kert.

Nem is tudom, hogy mit gondoljak a válaszok alapján. Ha jól látom, csak egy háztartásban van nagyobb fogyasztás a miénknél ( az már tényleg horribilis), a többi mind sokkal kevesebb.

Még az jutott az eszembe, hogy lekapcsolom a főkapcsolót és megnézem, hogy forog e az óra, mert bármit el tudok képzelni a kivitelezőkről, akár a szomszéd néhány fogyasztója is ránk lehet kötve. Láttam, hogy mit művelt a villanyszerelő:(

Köszönöm mindenkinek, hogy írtatok!

2011. máj. 8. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!