Mennyi a havi villanyszámlátok, mennyi a fogyasztás?
A házunk kb 150 m2-es, kétszintes, 5-en vagyunk. Majdnem minden másnap megy a mosógép, mosogatógép, 3 hűtőnk van. Egyik gép sem energiatakarékos. A havi fogyasztásunk 600 KWh, kb 30 ezer Ft.
Szerintem ez rengeteg. Felhívtam az Elműt, hogy nézzék meg az órát, azt mondták, hogy 10 ezer Ft lesz a bevizsgálása, ha kiderül, hogy semmi hibája.
Csak azt nem értem, hogy akkor az ikerszomszédunknak, akik 6-an vannak, ugyanekkora házban, miért pont fele a fogyasztása?
Persze nem kérdeztem ki alaposan őket, hogy mikor mit és hányszor használnak, nem akarok ennyire a magánéletükben vájkálni.
Lehetséges, hogy mégis csak jól mér az óra?
Mindenhol takarékos izzó, persze a szám gépek mennek ( 2 nagy gyereknek külön-külön), férjemnek szintén, tv is sokat megy, stb.
Kb. 8000.
2 felnőtt + 1 kicsi, 3 szobás családi ház, a szokásos fogyasztókkal. Reálisnak tartom.
250 m2, 5 személy,minden nap megy a mosógép,szárító, mosogató. 2 nagy mélyhűtő. Minden energiatakarékos, az izzók is, de égnek is egész este
12.000Ft
Köszönöm, várok még válaszokat, bár már ettől is teljesen elkeseredtem.
4 éve költöztünk ide (új ház), azóta folyamatosan ennyit fizetünk, függetlenül attól, hogy épp nyaralunk e, dogozunk napközben, vagyok épp itthon vagyok gyesen.
Tavaly év végén még egy 250 ezres különbözeti számlát is befizettettek velünk.:((( Lehet, hogy mi vagyunk a világ legnagyobb palimadaraink?
Kezdek bizonyos lenne abban, hogy rossza az óra. Azt hiszem megéri a 10.000 Ft-os bevizsgálás. És ha igazam van, vajon visszatéritenek valamit?
Kb. 120 nm2. -es a tetőteres ház.
2 kishűtő(egy tkarékos-egy régi),- egy nagy fagyasztó ,-120 L-es bojler ,- 4 tv, ,-2gép,- 1 hajdu keverős+centri(1 héten ha 2-3 órát mosunk össz.)Jah meg + akvarisztika(2 2nagy -2 kis aksi) ill keringető télen.
Így vagyunk havi 1360-1400 kWh -nál (60.000 - 70.000 Huf)
Szörnyen sok!Mis sem értjük.De nem éri meg vitázni.
Eddig általányt fizettünk ,és lám 3 évre visszamenőleg ,,nem volt hivatalosan leolvasva" (!) és így még + ba fizethettünk 700.000 -et ami több lett mert még az ügyintéző értetlenségének köszönhetően.
Nagyon sokak reklamálnak az Elműre...kezd elég érdekes lenni.
100 m2 ház. 4 fő.
Vezérelt ( éjszakai ) áramon 1 db 150 literes bojler. Napi 10 kW fogyasztás.
A szokásos fogyasztók ( hűtő, mosógép, mikro, 2 db számítógép, energiatakarékos izzók ) Főzés villanytűzhellyel szinte naponta. 1 db 60 literes bojler a konyhai meleg víznek szintén nappali áramon.
Napi 13-15 kW.
1 éve még tömblakásban laktunk. Ott központi meleg víz volt, nem használtunk bojlert.
Ott is elment 10 kW naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!