Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen típusú fűtés a legtakar...

Milyen típusú fűtés a legtakarékosabb?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel most keresünk lakást. És nem tudom pontosan, hogy milyen fűtést nézzek, melyik a legtakarékosabb. Azt tudom, hogy a távfűtést soha. De pl olyan, hogy házközpontú, héra stb ezek milyenek? Köszi a válaszokat.
2011. máj. 8. 13:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Tüzelés a legtakarékosabb, én lakásomban ez így van megoldva 3 havonta rendelek 2 erdei köbméter fát az szinte kitart télen a szomszédok is fűtenek szóval annyira nem hül le a lakás szerintem ez a legtakarékosabb a gáz az nagyon sokba kerül ha télen túlzásba viszitek simán léesz tavasszal 50-60 ezer forintos gáz számla szóval alaposan gondoljátok meg.
2011. máj. 8. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:

konvektorosat se vegyetek, az is 1 kalap híg kaki.

a héra az a cserépkályhába épített gázégő. állítólag nagyon kellemes meleget ad, és tartja a hőt.

a házközpontinál meg előfordulhat hogy átejtenek...

a cirkót ajánlom a leginkább. az is gázfűtés.

egyébként a távhővel nekem semmi bajom nincs.

érdekes, h eljutottál oda, h lakást vehess, de nem ismered, h melyik fűtési mód mit jelent...

2011. máj. 8. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:

a szüleim veszik, viszont utána minden költséget nekünk kell fizetnünk :) nem mozgok még otthonosan az ilyen dolgokban, őket pedig nincs kedvem mindennel fárasztani :)

és köszönöm a választ :)

2011. máj. 8. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb egyértelműen a fával tüzelés. Erre egyértelmű példa, hogy éves szinten a szüleim fűtése ugyanannyiba kerül, mint nekünk. Nekik egy 200 nm-es házuk van, nekünk egy 40 nm-es lakásunk, kb. azonos állapotban.

Bár tény, hogy a fával van macera, mert akkor olcsó, ha nyár végén figyeled az árakat és megveszed egész télre a rönkfákat (télen vagy hasogatva véve ugyanis drága), és egy vagy két hétvége elmegy arra, hogy az ember összevágja. Ezen kívül persze fűteni is kell, ami szintén kicsit macerás. Persze ez attól is függ, mivel fűtesz.

Ma már szuper kazánokat lehet kapni, amik nagy hatékonysággal működnek, és ha hőtárolósat veszel, akkor simán megoldható, hogy naponta egyszer megrakod a tüzet, és az egész nap fűt. Nyilván így még olcsóbb.

És hogy pontos összeget is mondjak: a szüleimnek kb. 200 ezer Ft ÉVENTE a fűtési költsége - de egy régi, rossz hatékonyságú, cserére érett kazánnal. Egy jó kazánnal (meg szigeteléssel és jó ablakokkal, mert az sincs) ennek a 40-70%-át meg lehet takarítani.

Persze lakásban ilyet nem nagyon lehet, de egy jó hőtárolós kályha is valószínűleg képes ugyanerre.

Ilyenbe befektetni is érdemes, mert egyszer belefektetsz 2-300 ezret, és két éven belül biztosan megtérül.

Valamint nem függsz a szolgáltatótól, hanem attól veszed meg a fát, aki a legolcsóbban adja.

2011. máj. 8. 15:12
 5/5 anonim ***** válasza:

azért az érdekes, ha mondjuk a belvárosban lakik, megérkezik a fásautó, és leteszi a belső udvarra a fát :D mint a régi szép időkben. aztán vödörben felhordja, és leteszi a nappali közepére :D

sajnos a fával tüzelés leginkább csak kertes házban oldható meg, vagy olyan társasházban, ahol kevés a lakó, és nagy a kert, hogy oda tudj tenni egy sufnit, amiben a fát tartod.

ha lakásban szeretnél élni, akkor továbbra is a cirkót ajánlom, jól szigetelt ablakokkal és falakkal.

2011. máj. 9. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!