Ki tud havi szinten spórolni, és mennyit?
Nem könnyű spórolni, mert az albérlet elég sokat elvisz.Ha minden jó, s nincs egyéb plusz kiadásom a szokásoson kívül akkor olyan 25-30ezret+ adójóváírás (még ebben az évben lesz, aztán el lehet felejteni) tudok félretenni.De 20-at mindenképpen.
Ez mondjuk csak akkor érhető el, ha egy-két dologról lemondok, nem szóróm a pénzt, nem veszek állandóan új ruhát stb. Minden nap írom, hogy mire költöttem, aztán hónap végén összesítek.
Az utazás nekem is probléma volt, mert 1 retúr jegy haza 4960 Ft. De februárban kiváltottam a MÁV Start kártyát. Igaz, hogy 34900Ft volt, de így 50%-os jegyet válthatok egy évig bármely 2.osztályra. Így egy útiköltség árából kétszer utazhatok haza.
Egy majdani lakásra gyűjtenék, de nem tudom, megéri -e a sok lemondást.Elvégre fiatal az ember, s most kell színházba-moziba járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!