Ki tud havi szinten spórolni, és mennyit?
nehéz, pedig én 140-et keresek, néha 20-30 prémium, de ez a forgalmunktól függ. az a helyzet hogy új helyen mindig van mire költeni, még alig van bútorunk, és mindig bejön valami költség, emlékszem mikor betörtem a laptopom kijelzőjét, 40 ezer forint volt :(
Ez a hónap eddig így nézett ki: (számlák felét írom, mert nem egyedül élek)
11000 gáz
3000 víz (2 havonta jön)
6000 UPC (ez bekötés miatt volt most ennyire sok)
2500 villany
10000 BKV bérlet
10000 vonatjegy haza a szüleimhez 8ez is rablás!)
20000 lakás előtakarék
20000 bútor, apróságok a lakásba
ez eddig 81500
ha elmegyek vásárolni hó elején az még 10000, egykét tusfürdő, mosószer, egyebek, ami tényleg szükséges, 5000.
Most tudtam volna félretenni, de munka miatt jogsizom, kapnék munkáltatói hitelt, de azt is vissza kell adni így inkább a fizumból költök rá, az ebben a hónapban 26 ezerben volt. és kerek 10 napja kaptam fizetést. hihetetlen hogy annak idején megoldottam havi 60-70 ezerből, már nem lennék képes rá szerintem, pedig egyáltalán nem érzem hogy agyatlanul költenék :(
Én egy elég jó mérnök vagyok, a fizetésem nettó 225 eft havonta. De megengedtem magamnak azt a luxust, hogy felvettem egy nyamvadt házikóra 7.000.000.- t 10 évre, devizában. Most már havonta 130.000.-t fizetek, + van egy szakadt autóm, a rezsi+autó havonta átlag 50.000.- 60.000.-. Úgyhogy marad mindenre 35-45 eFt.
Így tehát apám és anyám jóindulatából élek. Spórolni mem tudok.
Ennek ellenére szerencsésnek érzem magam, mert ha mondjuk orvosnak tanultam volna, akkor most ugyanez lenne, csak ház nélkül.
Úgyhogy azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ha nem akar anyagi problémákat, tanuljon inkább szélhámosnak és vegye fel mellé a seggnyalást is.
én is azt csinálom, amit az egyik előző válaszoló írt.
hónap elején levonnak a számlámról egy tetszőleges összeget, ami megy a megtakarítási számlámra. így azzal már nem is kalkulálok. viszont később még nagyon jól fog jönni. így a legegyszerűbb a dolog.
Kedves Liza von Staunhoff!
Nálunk Pl. havi kb. 1-1 m3 víz fogy(ennyit is fizetünk), ennyit is fogyasztunk. Ez úgy lehet, hogy nagyon keveset vagyunk otthon(én pl. otthon sem fürdök minden második nap, amikor eddzeni járok), 7végén nem vagyunk otthon és 2en vagyunk, 2őnkre kell mosni. Persze néha túllépjük az 1 m3-t de így kb. csak ennyi jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!