Elemes gyújtású, gázüzemü, átfolyós vizmelegitövel mennyi lehet spórolni havi szinten, az örlángoshoz képest?
lényegében semmit.
az őrláng elfogyaszt havonta mondjuk 150Ftnyi gázt. Ennyiért nem érdemes ezzel foglalkozni, arról nem is beszélve, h az elem is pénzbe kerül...
OK, köszönöm. Csak azert kerdeztem, mert az elemes gyújtású, ugy jó 10-15eFt-tal tobbe kerül.
Köszönöm a választ!
Lényegében 1m3-t eszik egy készülék őrlángon egy nap alatt, legyen az konvektor vízmelegítő vagy egyéb. ellenben kb évente kell 1 v 2db 9Vos elemet venni a készülékbe.
Tehát 30m3 egy 30napos hónapban, hát nem hiszem, hogy az egy hónapban csak 150.- lenne.
Most már kicsit utánanéztem a neten. Lehet akkor mégis megéri az elemest venni.
0,5-1m3 / hó nem kevés.
"Lényegében 1m3-t eszik egy készülék őrlángon egy nap alatt"
0,3-at akartál írni ugye?
nyilván hosszabb távon keletkezhet némi nyereség, de ez éves szinten is csak 2-3 ezer forint.
nem nagy haszon, lényegében elhanyagolható a számlához képest. ellenben egy piazzo gyújtó csere az már nagyobb költség...
Attól, függ milyen a készülék, milyen állapotú, beállítású az őrláng fúvókája. De igen, nem tévedés, akár 1m3-t is elfogyaszthat naponta. (Meg persze akár 0,3-at is.)
Nálunk nemrég lett lecserélve két régi őrlángos Fég készülék. Kazán és vízmelegítő. Nem mértem mennyit zabáltak az őrlángok, de mivel évek óta 1400m3 az éves fogyasztásunk, a vízmelegítő folyamatosan be volt kapcsolva, a kazán mondjuk kb az év felében, az durva lenne ha 550m3 ment volna el az őrlángokra. Azaz több mint a teljes ház éves fűtési és melegvízkészítési gázfogyasztásának a harmada.
Az új kazánunk őrláng nélküli, mind fűtési, mind melegvíz üzemben. Viszont meglepő módon annyival többat fogyaszt üzem közben, hogy nem hogy spórolni nem fogunk vele, még durván rá is kell majd fizetnünk a gázszámlára.
Arról nem is beszélve, hogy ennek ugyan elem nem kell, de a villanyórát is folyamatosan pörgeti. Ha be se kapcsol, akkor is folyamatos 6W a fogyasztása "stand by"-ban. (~2500Ft plusz költség éves szinten.) Ezzel szemben a régieknek 0.
1köbméter gáz egy nap/készülék.
Jól írtam, mért és igazolt érték.
Azért érdekesnek tartom, hogy vajon, akkor minek találták fel a nem őrlángos, piezos készülékeket, illetve miért mondja/ajánlja mindenki, hogy gázspórolóbb, mint az őrlángos, ha ezek szerint nincs is különbség a kettő között, sőt ahogy olvasom még drágább is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!