Hogyan tudok az árammal spórolni?
A vízforraló sokat fogyaszt. Érdemes a TV-ket estére stand by módból is kikapcsolni (piros fény se világítson) mert ez alatt is fogyaszt. Ez érvényes reggelre is amikor munkába indulsz. Ha nincs otthon senki, elég ha csak a hűtő fogyaszt. A gépet kihúzni a konnektorból.
Hirtelen ezek jutottak eszembe, remélem segítettem :)
a tv ne menjen alapzajnak, nagyon sokat fogyaszt.
számítógépek asztalik vagy notebookok? ha előzők, eléggé meg tudják dobni a számlát ha sokat mennek, főleg ha még képcsöves monitor van rajtuk.
egy régebbi hűtő is sokat tud fogyasztani, nem szabad pl hagyni eljegesedni.
a bojler mondjuk sajnos megkerülhetetlen :(
nekünk max 5000 szokott lenni a villanyszámlánk, de mindenhol takarékos izzó van, max 5-6 órát megy két laptop, van egy tv, az is max ugyanennyit (sajnos nálunk is alapzaj, én mondtam is hogy semmiképp se vegyünk tvt :((( ), ezer éves mosogatógép heti 2 alkalommal, energiatakarékos mosógép kb ugyanilyen sűrűn, és egy AA osztályú hűtő.
Mennyi volt konkrétan a villanyszámlád
és hányan laktok a lakásban?
Ez elég soknak tűnik, bár a bojlerhez nem tudok hozzászólni, de a szüleim ketten laknak 72 nm-en, 3 tv (egyszerre értelemszerűen max kettőt néznek), hűtő, fagyasztó, asztali gép, laptop, mindenhol normál égő, 120-130 kWh megy el egy hónapban.
De én is sokat fogyasztok, másodmagammal élek 30 nm-n, asztali gép, laptop, tévét nem nézünk, hűtő, villanytűzhely, 100 wattos égő és 300 wattos halogén fénycső mindenhol, 180-230 kWh havonta.
Tyűha! 200 Kw-val több havonta?:O
Mi cirka 1 hónap alatt fogyasztunk ennyit.
Amiből ez összejön, 2 tv. kávéfőző, mikró, 3 (esetenként 2 v.1) pc, mosógép, azt hiszem hirtelen ennyi ami lényeges.
Bár a mosógép nem fogyaszt olyan sokat havi szinten, mint 1 pc. Mert nálunk leginkább azok dobják meg a számlát.
nekem 100-150 kwh megy el egy hónapban.
nincs tv, hifi, csak 2 laptop.
van még mosógép, villanysütő, nagy hűtő, ezek mind A energiaosztályosak.
ja, és általában 1 db 15w-ot fogyasztó, 85w fényerejű izzó ég esténként.
persze, a fürdőben és a konyhában is felkapcsolom a villanyt, ha indokolt, de ez elenyésző költség.
5-6e ft szokott lenni a villanyszámlám, nem panaszkodom, és nem is érzem, h nélkülöznék bármit is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!