Hogyan lehet a hangyákat kiírtani az egész lakásból, főleg a gyerekszobába van sok? A sütőpor nem jött be, olyan valami kellenne ami nem veszélyes a gyerekekre nézve.
Szia! Engem is "elleptek" a múltkor a hangyák, és mivel nem volt más itthon, befújtam a környéküket Chemotox szúnyogirtóval. Azóta nem láttam egyet sem.
Ezek a mérgek egyébként melegvérűekre (például gyerekre) nem veszélyesek.
Por vagy kristálycukor élesztőporral összekeverve.
Tuti megoldás. Nem csak azoknak a hangyáknak amik kint mászkálnak hanem az egész fészeknek, mert be is viszik a többieknek élelem gyanánt és amikor az élesztőt megeszik akkor bumm, és vége a hangyának.
Nekem a BioKill nevű rovarirtószer jött be, az emberre ártalmatlan, én gazdaboltban szoktam venni. Ez minden ellen jó, a házinénimnek ajánlottam egyszer, addig ő sem tudta kiirtani a hangyáit, azóta nincs neki. Csak be kell permetezni boly környékét, esetleg a vonulási utat, és 3 hétig a befújt részt ne mosd fel.
A honlapjuk írja is, hogy akár gyerekszobában is használható: [link]
Csúnyán hangzik, és egyáltalán nem szeretnélek megsérteni vele, de a hangya akkor jelenik meg a házakban (a Spektrum tévé egyik műsorában bebizonyították), ha nagyon apró ételmaradékokat talál magának, bárhol szétszórva a lakásodban. Valószínűleg azért van a gyerekek szobájában több, mert szétmorzsálják a csipszet, pattogatott kukoricát stb.
Egy nagy hangyairtás után is fontos a megelőzés: a csemetéidnek ne hagyd, hogy a konyhán kívül máshol is egyenek, illetve egy darabig porszívózd ki minden nap a szobájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!