Szoktatok lomizni? Szét néztek olyankor ti is? Mi az amit találtatok már?
Nálunk most van lomi és látom hogy nagyon sok ember nézgél kutakodik, keresgél. Elsősorban nem a romákra gondoltam, hanem magyarokra. (Kérlek, hogy sértőt ne irjatok. Én is romalány vagyok, de a normális fajtából.)
- Ti körül szoktatok nézni ilyenkor és találtatok már valamit aminek örültetek vagy valami értékes dolgot???
- Vélemények is érdekelnek a lomizással kapcsolatban, vagy ha láttál valamit és elmesélnéd..
Csak kiváncsiságból kérdezem. Köszi a válaszokat!
Egyetértek Olga nénivel, nálunk is ez van. Amint jön a lomtalanítás és kiteszik a konténereket, azonnal ellepik a környéket a roma családok. Kiülnek a konténerek mellé 3-4-en és a közelébe sem engednek senkit. Láttam már, hogy egy-két idősebb ember megpróbált odamenni és csúnya veszekedés lett belőle, majdnem megverték szegényeket.
Én mondjuk egyébként sem járnék lomizni, de még ha akarnék sem lehetne nálunk. Sok idős vagy szegényebb embernek jó lehetőség lenne ez, de így sajnos lehetetlen bármit is csinálni.
Én lomtalanításra szívesen elmegyek körülnézni, mert nagyon jó dolgokat lehet találni. Még ha nem is viszem haza érdemes megcsodálni. Viszont rendszeresen hordok haza KÖNYVEKET lomtalanításról. Volt olyan, hogy Biblia Braille-írásal volt kidobva!
Vagy esetleg olyan könyvek amik hibátlanok voltak.
Nekünk is van egy halom régi könyvünk, amit semmire nem használunk, a padláson vannak évek, évtizedek óta. Szükség nincsen rájuk, csak a helyet foglalják, de azért kidobni sajnálnám őket.
Nálunk egyébként nincsenek konténerek, csak simán az utcára dobják ki a szemetet. És Budapesten is így láttam. Olyankor itt is jellemző, hogy ellepnek mindent a cigányok. Nagyon találó kép, mikor régi lepukkant, majd szét eső utánfutós Ladákkal lépésben cirkálnak a cigányok. Közben össze vissza jár a fejük. A kocsik tele vannak lom-lomokkal és ül bennük 4-5 nagydarab cigány, így a rozzant kocsik alváza szinte az aszfaltig leér.
Én vagyok az aki szert tett néhány éve hintaszékre meg ékszeres dobozra.
Nah, nálunk jövő héten lomi lesz (BP, lakótelep). Ide is betelepülnek a sötétebb bőrűek és nem is az intelligens félék. Mondjuk biztos ember függő a dolog, meg hozzáállás kérdése az egész, de (azt mondani rá hogy összehaverkodok velük az túlzás,) inkább tudom őket kezelni. Tudom ilyenkor hasznosítani a pultban töltött éveimet.
Már vagy 10 éve itt lakunk, és ilyenkor mindig nagy banzáj van meg sátorverés stb.
Már jó régen selejteztem a gyereknek a játékait, javarészt olyanok voltak, amiket nem szívesen adtam volna tovább, mert olyan állapotban voltak. Levittem egy zsákba, a cigó már túrta is kifele és dobálgatta össze-vissza. Én meg ráordítottam, hogy "Vagy viszed az egészet úgy ahogy van, vagy hozzá nem nyúlsz! Ha a gyerek meglátja, és elkezd nekem itthon sírni miatta lejövök és megverlek!" Tegyük hozzá hogy 28 éves kis darab asszonyka vagyok. De ne tudjátok meg szó nélkül felrakta az utánfutóra és még meg is köszönte.
Tavaly meg leselejteztük a kanapét meg néhány kisebb bútort. De veszett sokat kell cipelni a kaputól a lerakóig. Megkérdeztem tőlük hogy kell-e. Kapásból jött a válasz "Kiskezicsokolom. Fülmegyünk oszt lehuzzuk" Naná hogy nem, mondtam nekik hogy várjanak a kapunál, odáig levisszük mi.
És ne tudjátok olyan becsületes vigyáztak az autókra, amik a házhoz tartoznak, hogy csak úgy lestem. Most meg kapnak egy fagyasztót meg egy hűtőt (még a hűtőszerelőnek sem kell alkatrésznek olyan régi meg vacak).
Szerintem egyáltalán nem ciki dolog, ha neked tetszik valami és másnak már nincs szüksége rá, akkor miért ne vihetnéd haza.
Sajnos Magyarországon a lomtalanításnak nincs kulturált módja, ahogyan már írta valaki. Szerintem is jobb lenne, ha "pénzt" (nem kell nagy összegre gondolni) kérnének érte és míg a tulaj mellette áll, nem lenne lehetőségük másoknak széttúrni a felesleges holmit és szerintem olyanok is nézelődnének akik másképpen szégyelnének "guberálni".
Kár, hogy felénk nincsen lomizás. Nekem az álmom egy tonett szék. Ha meglátnék egyet rögön a hátamra raknám és vinném haza a tűsarkaimon.
Na, jó, de kinek van ideje egész nap a cuccai mellett állni és várni, hogy kinek kell belőle valami. Ráadásul biztos marad közte olyan "szemét", ami nem kell senkinek. Akkor az utolsó nejlonzacskó darabig ott kéne mellett strázsálni amíg el nem viszik?
Egyébként én is azt utálom, hogy ha kirakok valamit, szépen bezsákolva, összerakva, akkor nem dobálják már szét az egész utcában. Vagy vigye az egészet, vagy legalább tegye vissza ami nem kell neki, úgy ahogy találta. De az ember nem őrizheti a cuccokat egész éjjel amíg el nem viszik.
Nálunk általában mindig hajnalban szállítják el a lomokat, így legkésőbb előző éjjel ki kell rakni a kapu elé. Ennek megfelelően mindig éjjel jönnek a guberálók.
én szeretek lomizgatni, főleg "kishibás" műszaki cuccokat.
De a virágcserép is érték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!