Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Inkább vegetálsz egy kis...

Inkább vegetálsz egy kis rezsis új építésűben, mint egy jó panelban, igényesség hova lett?

Figyelt kérdés
Nagy divat most új építésűekbe költözni, amit régen a panelok pótoltak. Nagyon kedvelt, mert olcsó e rezsije, ellenben kb ennyi az előnye. Papír vastagságú falak, hallani hogy mosogat a szomszéd, nem lehet zenét hallgatni, mert jobban hallja melletünk lakó mint mi a szoba végéből, kopogó folyosók bizarr és nyomasztó zaja a folyosókról, ablakok hiánya, tehát nem is lehet normálisan szellőztetni. Rossz arányban kialakított helyiségek, nagyobb a konyha amiben még gáz sincsen, mint a lakásnak imitált nappali és még sorolhatnám, amik sosem fordulnak elő panelban. A panel hátránya annyi, hogy drága a rezsi, pusztán ennyi elég arra hogy a rosszabb megoldást válasszuk ? Hova az igényeség ?
2011. márc. 6. 23:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Az új építésű kis rezsijűek ugyanaz, ami régen a panel volt. Hiába hívják lakóparknak...
2011. márc. 6. 23:22
 2/17 anonim ***** válasza:
egyetértek az elsővel. Tök mindegy, h panel vagy új építésű társasház, egykutya.
2011. márc. 6. 23:44
 3/17 anonim ***** válasza:
40%

igen, panelban élek, bevállalom :D

nem ciki. tény, h csak a fűtésem 25e az utóbbi hónapokban, míg az újépben élő barátnőmnek 10e, viszont az ő lakása 26 milla volt, az enyém meg 14 volt fullos felújítással együtt. tehát azt a pénzt, amit ő lakásba fektetett, az nekem likvid, és ha azt veszük, h havi plusz 15e-rel többe kerül az, hogy maradt némi plusz pénzem, amit be tudok fektetni.

az ő házukba még a net sincs normálisan bekötve, pedig már 2 éve adták át az egészet kulcsrakészen. nálam meg van iszonyat gyors upc, ő pedig valami csóri mobilnettel nyomja, amire fizet mint a katonatiszt...

kinek mi éri meg.

nekem nem jelent presztízsveszteséget, h panelban élek, ha valaki ezért lenéz az őt jellemzi, nem engem.

ja, és ebben a házban 38sm vastagok a főfalak, a kisebb zajok soha nem hallatszanak át, a szomszédok pedig többnyire nyugerrek, szóval nem azok a házibulizós arcok :D

2011. márc. 6. 23:47
 4/17 anonim ***** válasza:
30%
A panel aztán tényleg az igényesség netovábbja... Aki megelégszik azzal, arról megvan a véleményem. Más kérdés ha valakinek csak arra futja, de ha futná többre is és mégis ott marad, hát mit ne mondjak, nem az az első ami eszembe jut róla hogy túl igényes lenne a környezetére... Az új építésűek jobbak a paneloknál, bár én a régi, szépen felújított (nem lepukkant, putris) belvárosi bérházakra szavazok. ;>
2011. márc. 7. 01:11
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

Hát sztem is a panel az igényesség netovábbja, mi igenis kiadtunk pármillával többet hogy újépítésűt vegyünk.

Az más kérdés hogy ezt sem egy allinclusive dolog.

Van ezer meg ezer hibája, de ha összehasonlíthatom a panellal akkor inkább ez.

Egyébként meg ha elkezdek dolgozni akkor kertesház.

Panel: unokatesómék laktak panelban: ott is minden áthallatszott, gyerekként mindig felkopogtam ha rohangáltunk. Hát nekem inkább ott volt furcsa a szobák kialakítása. De hogy őszinte legyek, ott is itt is mindenki magának választja a lakását, sőt kertesházban is vannak elbénázott beosztásúak pl. nevelőapuméknál 2 szint és 1 szoba!!! és nem kicsi alapterület...

Alacsony rezsi - volt tél hogy húgom meg én nem is fűtöttünk, mert s szomszédok befűtöttek minket- nyáron nem sülünk meg...

Akkor most sorraveszem az érveidet:

*igen, olcsó a rezsije

*vékonyak a falak, de nem hallom a mosogatást, max. anno amikor szomszédék ordibálva veszekedtek, de sztem azt máshol is így lett volna

*lehet zenét hallgatni - drága hugicám a megmondója, én múltkor teszteltem tvt vajon átjönnek-e ha hangosabbra veszem, de az már az én fülemet bántotta és nem jöttek át

*folyosók kopognak magassarkúval...-.-

*nálunk vannak ablakok :D:D de ez megint olyan hogy te választod a lakást, kereszthuzatot is szoktam csinálni néha, mert mindkét oldalon van ablak

*aránytalan konyhák, nekünk kicsi konyhánk van - mondjuk ez egy kicsi ház is

*passz, elvagyok sütőlappal -a sok átlagIQs úgyis csak felrobbantaná magát

*sztem a nappali elég, nem tudom Te hol jártál

"amik sosem fordulnak elő egy panelban" mint mondtam mindenki magának választ lakást, beosztást, ablakok stb. eldöntheti

Ez szimplán egy élhetőbb környezet, mint egy panel, ahol azbesztmentesíteni kell, meg ki tudja mennyi mérgező cucc van még benne... és egyértelműen igényesebbnek nevezném mint a panelt.

Van kert, külön le van zárva az egész, nah meg a mélygarázs is jól jön.- de ha jól tom paneloknál is van garázs, vagy a többségnél.

Ettől függetlenül én nem lakóhely alapján ítélem meg az embereket, mint azt tették régi bpi osztálytársaim: "honnan jöttél? milyen környéken laksz?" kérdéseikkel, amikből gyorsan kiderült, hogy vidéki lány vagyok aki burzsuj környékre került innestől kezdve pedig el lettem ásva...

Kicsi irigységet érzek a szavaidban, vagy min. hogy elfogult vagy, ha utcán megkérdezed az embereket az igényességet inkább kötik az újépítésű lakásokhoz, mint egy panelhoz.

Jah netre annyit tok mondani, hogy nálunk van vezetékes már ősidők óta, ez megint környéktől függ, K-Mo. Kispikircsen se fogsz T-Home extragyors netet kapni...

Plusz még az újépítésűre:

Mivel a szolgáltatók nem tudják követni- nem értem miért mindegy- szokott lenni előfizu nélkül is Tv. Internetet nem tudom...

2011. márc. 7. 04:30
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

Mi falun lakunk, kertes családi házban, személy szerint nem érint minket a dolog.

Viszont szinte napi téma a megyei lapban, újságban, hogy a panelből ,menekülnének az emberek, csak nem tudják eladni. A múlt héten pedig azzal foglalkoztak, hogy mennyi panel van csődben, milliókra rúg a tartozásuk, és esélyt sem látnak arra, hogy rendezzék.

Az egyik rokon család 5-6 éve adta el a panel lakását, mai napig áldják a szerencséjüket, hogy akkor el tudták adni (most azon a lakótelepen egy lakást sem tudnak értékesíteni)

Tesómék 8 évig laktak panelban, ha náluk voltunk, hallottuk az összes szomszéd zaját (gyereksírás, ki mikor megy WCre, stb), este ha kinéztünk a szemközti panelban sorra be lehetett látni az ablakokon, ki mit csinál éppen.

A szomszédom gyerekei 3 éve költöztek új építésűbe, csupa fiatal házaspár, sokuknál kisgyerek, az udvarukon játszótér, a lakással meg vannak elégedve. Előtte panelben béreltek évekig egy lakást, azt mondják az új sokkal tágasabb és jobb a beosztása.

Biztos van ilyen is, meg olyan is, mint amiket te írtál.

Panel és panel között, meg új építésű és új építésű között is ég és föld lehet a különbség.

2011. márc. 7. 07:08
 7/17 anonim ***** válasza:
42%

"...amik sosem fordulnak elő panelban."

A panel nagyon "igényes"...

Kedves kérdező, szerintem Te nem jártál még panel lakásban, hogy ilyeneket írsz.

Érdekes, hogy korábban is volt itt egy nagyon hasonló kérdés, ugyanezeket a téveszméket hangoztatva.

Továbbra is azt mondom, hogy én és szerintem bárki más is szíves örömest elcserélném veled a hasonló méretű panelunkat. Akkor Te is az áhított "igényes" panelodban lakhatsz, mi meg megyünk az "igénytelen" új építésű lakásodba. És mindenki boldog lesz. :) Na mit szólsz?

Egyébként van egy ismerősöm, aki ügyvezető egy elég nyereséges nem kis cégnél. Vadi új Pajeróval jár a városban lévő, pár km-re lévő munkahelyére. De ezt is kb 1-2 évente lecseréli. Ugyanakkor egy lepukkant lakótelepi panel lyukban laknak és folyton panaszkodik, hogy milyen drága az a lakás. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy bőven nem minimálbérből élnek.

Én ezt nevezem igazi igénytelenségnek!

Inkább laknék normális helyen és fordítanék a lakásomra, közvetlen környezetemre, de járnék mondjuk busszal, vagy ha rossz a közlekedés, akkor akár egy használt Suzukival, mint több tízmilliós terepjáróval.

2011. márc. 7. 09:12
 8/17 anonim ***** válasza:

Igazából ez nem ennyire egyértelmű. Én is most panelban lakom, kényszerből jöttem ide, és meglepően jó tapasztalataim vannak. Például egyáltalán nem hallom a szomszédokat, remélem hogy ők se minket. A beosztás nem a legjobb, de nem is rossz.

Ami egyértelműen előnye a panelnak: ha bármi hibája volt, az már rég kiderült.

Az új építésűek között akad nagyon jó minőségű. De sajnos nagyon sok olyan van, ahol a cég felhúzza, bezsebeli a pénzt, aztán megszűnik létezni. És ha fél év után kiderülnek a hibák, nincs aki vállalja értük a felelősséget, garanciális javításról meg ne is álmodjunk.

Hallottam olyan történetet, ahol a falban átlósan vezették a vezetéket, persze aki beköltözött, nem gondolta, hogy így van. Pont belefúrt, de akkor már nem tudott kit felelősségre vonni. Ebből én azt szűröm le, hogy újépítésűt csak úgy érdemes megvenni, hogy már 1-2-3 éves, addigra kiderül, hogy gagyi vagy jó minőségű ház.

2011. márc. 7. 09:49
 9/17 anonim ***** válasza:
39%

Én panelban nőttem fel, azért tegyünk már különbséget a lakás, és a környék között.

Mondjuk a Pannónia úti panelek, meg a Havanna lakótelep között.

Én láttam nagyon sok új építésű lakást építés közben csak gratulálni tudom mindazoknak akik pénzt adtak azokért a sz@rokért. Ott aztán többet gányoltak mint a panellakások építésénél a lengyel vendégmunkások 80-ban.

Az az igazság, hogy arra nem verném magam senki helyében,hogy új építésű fosványban lakik:)

A belvárosi jól megépített bérház bezzeg nagyon állat, gyakorlatilag mind vizesedik a földszinten, és a 4. emeletig gyakorlatilag nincs fény. Tényleg igényesek ezek a bérházak gyakorlatilag a folyosóra néző konyhákból egy egy vasárnap délben az egész ház ételszagát élvezni lehet, egy nyári éjjel meg az összes 50 alatti pár szeretkezését.

Egy jó közösségű normális panel simán lehet annyira igényes mint az összegányolt új, vagy az élhetetlen bérház.

Jómagam egy szép kertes házban élek, de ha kényszer lenne egy panelt hamarabb megvennék mint a felsoroltak közül bármelyiket.

2011. márc. 7. 16:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én világéletemben panellakó voltam, és egyáltalán nem mondanám, hogy nem hallatszanak át a szomszédok...vagy mi nekik...mikor szegény mamikám leejtette a merőkanalat, az alsószomszéd már zörgött is a csövön...

A fősuli alatt is sikerült pár albit végigjárnom....ez nem presztizsdolog, hogy NEM AKAROK a csótányokkal egy levegőt szívni.

Emellett nyárom megdöglesz a melegtől, télen meg megfagysz, ha blokk szélén vagy.

Most vettünk párommal egy újépítésűt...inkább ne is beszéljünk a 2 összehasonlításáról, nekem seni ne magyarázza meg, hogy jobb a panel ennél a kényelemnél!

2011. márc. 7. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!