Albérlet kérdés. Csak én gondolom így? Vagy más is?
Arra lennék kíváncsi, csak én érzem e , én gondolom e azt, hogy a főbérlő hozzá állása nagyban függ attól, hogy érzem magamat a lakásban.Mert ha nem jövünk jól ki, akkor megette a fene az egészet nem?
Tudom, ha tul sok a probláma, tovább kell állni.De ha nincs rá lehetőség?
Az albérlő, csak nyeljen, türjön?
Esetemben arról lenne szó, hogy pl január elején ellopták a kukát.A tulaj azóta sem vett, mondván Ő SEM akar venni mégegyet.Mi az hogy ő sem?Nekem kéne?
Azóta nem vittek tőlem szemetet.Nem azért mert nincs, van...és megoldom...Na nem dobálom ki az utcára, erdő szélre meg ilyenek.Tegnap jött a levél a szemétszállító cégtől, küldték a csekket.Vagyis gondolom hogy az volt benne.Ilyen esetben én mire fizessem ki (neki)a havi vagyis most a 3 havi szemétszállítási díjat?
Mondtam is neki, hogy a semmire nem vagyok hajlandó fizetni...nem szólt semmit sem.
Meg vanak itt más gondok is.Ha bármit javíttani kell, stb...
De konkrétan most az lenne a kérdésem, hogy csak én vagyok így azzal, hogy mivel ő ilyen nem törődöm, nem is érzem annyira itt jól magamat.Mert "mindig"az jár a fejemben, hogy ujjabb gond esetén úgysem csinál semmit sem.
A multkor mutattam neki, hogy az egyik ablaknak a sarka be van celukszal ragasztva...ha kitörik, nehogy az legyen, én tettem tönkre.Megnézte, és ennyi...
Bocs a panasz áradatért.
Köszi, hogy végig olvastátok.
Hát először is, ami lakásban javításra szorul azt a tulajdonosnak kell megcsináltatni, nem neked.
Másodszor a kuka vásárlás is az ő feladata lenne, vagy ketten megosztoztok a vásárlásnál.
Tudom nehéz alkalmazkodni, de ha nincs másik lehetőséged új lakás bérlésre, próbálj jó képet vágni, és megbeszélni vele a gondodat.
Sok sikert ! :)
Szerintem meg nem.Bár én itt már javíttattam kazánt, radiátort, redőnyt, stb..
De nem az én házam.Jah és akkor mire kér előre egy vagy több havi lakbért?
Ha megveszem a kukát, el is viszem, mert az onnantól az enyém.Igaz??!!
Ha valaki kiadja a házát, akkor azt úgy adja ki, hogy aki ott lakik gond nélkül tudja használni!
Persze, az apró javítások a bérlő dolga.De a nagyobb Miért?
Azért ez nem egészen így működik, ahogy az előttem szóló írta, hogy mivel te bérled, téged terhel minden költség.
Nem!
Ha ellopták a kukát, a főbérlőnek ugyan nem kötelessége újat venni - én sem vennék, majd ha visszaköltöztem a lakásomba, akkor - de a szemétszállítási díjat nem kötelességem, mint bérlőnek kifizetnem, amennyiben nem történt ellenszolgáltatás.Ezt mindenképp szegezd le előtte, ez így korrekt.
A kuka beszerzés a tulaj feladata, de ezzel együtt a bérlők is tudnak produkálni meredek dolgokat. Ez is kétoldalú, mint minden más. Amikor lakást keres a bérlő nagy igények vannak, legyen minden a lakásban, de olcsó legyen, tiszta stb.
Utána ők már lusták takarítani, mocskosak még a szellőztetés is luxus némelyiknél. Úgy élnek mintha nem is ők laknának a lakásban, azért mert jogilag nem az ő tulajdonuk. Tisztelet a kivételnek, de nem igazán tudom sajnálni Őket.
Igen, megértelek, vannak ilyenek is, tudom..
Mikor ide költöztem, a fürdőben vastagon állt a penész, mert soha nem volt szellőztetve.
Én raktam rendbe.Bár, a tulajnak kellett volna úgy kiadnia a lakást, hogy tiszta legyen nem?
Mindegy..nálam nem penészes.
A csöveket, radiátorokat én takarítottam meg, mert vastagon állt rajta a felete kosz.Szerintem soha senki sem takarította le..
Persze minden éremnek két oldala van.
Igen-igen szegény főbérlők.Az a havi több tízezer amit adó MENTESEN zsebre vágnak semmire sem elég.
Továbbá nem mind 1,hogy valami elhasználódik v szándékosan tönkreteszik.
legalább a TIÉD nem rak ki egy gyerek miatt!!!
nálunk ha volt valami baj a lakással,szóltunk neki,megcsináltatta,de miután elmondtam neki,hogy babát várunk,utána nem sokra rá kitett minket az albérletből!
Ezek után ki tudja...
Nemrég hívott, hogy akkor a csekkek, mert 2-nek már le járt a fizetési határideje...mondom nem gondolod hogy a semmire kifizetek több mint 6 ezer forintot?Ő nem fog kukát venni, mert nem az ő dolga!!!Én ELLOPATTAM az ő kukáját!
Fizessem ki a csekkeket, de kuka nem lesz, plusz még oldjam is meg a szemetem sorsát.
Mondtam megveszem, de ha elmegyek el is viszem?És ő?Hát....
A kuka a házhoz tartozik.Nem?A ház meg nem az enyém...!
És a kör bezárul(t.
Mert ő mindenkinek elmondta a munkahelyén, hogy ellopattam a kukáját, és mindenki azt mondta hogy nekem a kötelességem megvenni.
(ja takarítónő egy iskolában...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!