Fűtésrendszeremet szeretném korszerűsíteni. Kinek mi vált be? Vegyes tüzelés, gázfűtés, esetleg infra fűtés stb? Mennyibe kerül nálatok a fűtés és mekkora a ház?
Minden ötlet érdekel.A gázt drága lenne bevezetni szerintem,mert csak tartályt lehetne hozatni,azt nem tudom mennyibe kerül.
köszi előre is a segítséget.
A kérdezőnek még mindig azt tanácsolom, hogy járjon utána saját maga a dolgoknak, és az igényeinek legmegfelelőbb megoldást válassza. A 10kWattnyi kandalló nem volt elég, akkor más fűtést kell keresni, vagy szigetelni kell.:)
Jelenleg nem mi nálunk a legdrágább háztartási elektromos áram, az eurostat szerint. az eu27 átlagnál vagyunk.
Aki nem hiszi el járjon utána egy kicsit a dolgoknak, de egyébként az Ő baja, csak ne vezessen félre másokat. Már Romániában is térnek át az elektromos fűtésekre, pedig ott nagyon olcsó a földgáz.
Tanultam fizikát a meleg felszáll és a plafont fűti, nem hiába mondják mindig a hírekben, hogy nem tudják fizetni az fűtést, mert nagyon pazarló megoldás. Sokan nagy tévedésben vannak itt, és elutasítóak az újdonsággal kapcsolatban. (A villanykályha és az infra nem ugyanaz. )
Az tény, hogy elektromos drága, de sokkal több lehetőség van mint a földgáz esetén.
A nyáron megtermelt energiát az energiaszolgáltató télen visszaadja, így a napelemes megoldás nagyon is versenyképes.
Magam részéről befejeztem, olyanokkal nem vitázok, akik a saját dogmáikhoz ragaszkodnak.
"a napelemes megoldás nagyon is versenyképes"
Az ilyen alaptalanul felelőtlenül és ostobán bedobált félmondatok helyett akkor talán kérnék adatot a következőkről:
- magyarországi földfelszínre érkező napenergia éves összege 1m2-re
- napelemek hatásfoka
- energiaátalakítás hatásfoka
- összességében visszatáplálható energia mennyisége és átvételi ára 1m2-re
- 1m2 napelem beruházási ára
- egyéb beruházási költségek (visszatápláló inverter)
- rendszer élettartama
- beruházás várható megtérülése
Ezeket NYILVÁN nem gond megadni, ha azt mered mondani, hogy versenyképes..
Kedves válaszoló, nyilván nem láttál még közelről telepített visszatápláló napelem-rendszert!
Elég az is, ha mutatsz egy szaklapban publikált megoldást, ahol ez működik.
Addig is jó, ha a földön járunk, és elfogadjuk, hogy ez a mai (napelem és energia-) árakon egy soha meg nem térülő beruházás lenne.
Köszönöm a válaszokat,véleményeket.
A falakat biztosan nem fogom szigetelni,szerintem felesleges lenne a 80 centis vályog és tégla építésű falat(tudom,ezt nem lehet a látni a kérdésből se meg így ismeretlenül se.)
A nyílászárók is jól zárnak.
A baj csak annyi,hogy a kandallók nem adnak le annyi teljesítményt,amennyi nekünk kellene)90 négyzetméter amit fűtünk,295 cm magas belül)
De két választás volt: veszünk tüzifát és két 5 kilowattos kandallót(30 ezer volt a kettő használtan)meg füstcsöveket(azok a két kandallóhoz összesen 18 ezer volt,a legolcsóbbat vettük)
Vagy spórolunk még két hónapig nagyobbra,de akkor novemberben megfagytunk volna :-( mármint,ha spórolunk,nem veszünk fát és mondjuk használtan két nagyobb kandallót veszünk.Egy nagy nem lett volna jó,mert olyan a ház elosztása.
De tegnap reggel jött a megoldás:régóta kerestünk radiátorokat bontásból.Apósom talált nekünk,az egész házra elég lesz és 30 ezerért ide adják nekünk.Lehet lesznek csövek is.Szóval marad a vegyes tüzelés valószínű.És elég a jövő hónapban ki fizetni,mert ugyanis akkor bontják.
Még egyszer köszi nektek,jó volt össze hasonlításnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!