Mi van, ha az anyós a haszonélvező és a tulajdonjoggal rendelkező kétgyermekes fiát ki akarja tenni a házból az utcára? Megteheti?
Énegy hasonlóban voltam.
Anyám meghalt 3 éves koromban,a ház felét én örököltem,apai haszonélvezettel terhelve. Egyedüli gyerek vagyok.Még akkor apám kifizette az örökösödési illetéket énutánam,amit tulajdonképpen nekem lellett volna,miután betöltöttem a 18-at.
Ez sokszor a szememre lett vetve.Egy veszekedés után elmentem egy jogsegélyszolgálatoshoz,ott érdekeseket mondtak..
Akár el is adhatja a haszonélvezeti jogát,de elővásárlási jogod van rá.
Az utcára nem tehet ki,csak ha biztosít hasonló konfortfokozatú lakhatást számodra.
Írj ezeknek,hátha mondanak/írnak okosakat ! [link]
PTK 159. § (2) A haszonélvező a haszonélvezeti jogot nem ruházhatja át, de annak gyakorlását átengedheti. Ellenérték fejében a haszonélvezeti jog gyakorlását csak akkor lehet átengedni, ha a tulajdonos – azonos feltételek mellett – a dolog használatára nem tart igényt.
Tehát nem eladható a haszonélvezeti jog. Az "utcára" meg bármikor kitehet szerintem.
Törekedni kell a jó viszonyra, vagy keresni kell 40-nél olcsóbb albérletet, és várni, hogy az anyós vagy jobb belátásra térjen, vagy jobb létre szenderüljön. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!