Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná hogy...

Valaki elmagyarázná hogy működik a kombicirkó fűtés?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire jó?
2011. febr. 23. 09:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

Nekünk ilyen van, Vaillant márka, nem cserélném el semmiért.

2011. febr. 23. 09:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok értetlennek tűnni, de akkor a kombicirkó teljesen független a ház többi lakosságától? Mármint olyan értelemben, hogy az egész fűtőtest csak az adott lakáshoz tartozik és nem úgy van, mint mondjuk egy kazánház.
2011. febr. 23. 09:50
 3/13 anonim válasza:
A kombi cirkó nevéből adódóan, a fűtésért és a meleg vízért felel. Fűtőtesteken keresztül adja le a meleget,a fürdéshez, mosogatáshoz általában rézcsöveken keresztül gázláng melegíti fel a vizet. Nem csak gázüzemű létezik. Láttam már elektromosat, de nem ajánlom mert elektromos üzemünél a gatyádat ráfizeted. Viszont a gázüzemű az egyik legtakarékosabb amit ismerek.
2011. febr. 23. 10:06
 4/13 anonim válasza:
Kérdésedre, hogy csak egy lakást fűt-e: Igen. Ezért is hívják egyedifűtésnek. Amúgy van sima cirkó, is ott általában villanybojlerrel oldják meg a melegvizet. Vagy gáz fűtésnél konvektoros (ez gáz üzemű fűtőtest), vagy héra fűtés(korszerűsített cserépkályhák gázüzemüvé tétele). És a listát még sorolhatnám :D
2011. febr. 23. 10:14
 5/13 A kérdező kommentje:

De még mindig nem értem, hogy a kazán az hol helyezkedik el? :D

Tényleg ne haragudjatok a hülyeségemért, még 20 éves sem vagyok, de egyedül kell utánajárnom és még a cikkből sem derül ki egyértelműen a számomra, hogy akkor most ez teljesen egyedi fűtési alternatíva vagy van valami közös része a ház többi lakosságával. Mire érdemes figyelni ha használt lakást szeretnénk venni és ott ilyen van? Ma megyek megint és majd kifaggatom a tulajdonost, de azért nem szeretnék totál idiótának tűnni. Az biztos, hogy ott a fürdőbe van valami szellőző kialakítva meg fölötte volt valami szabályozó.

2011. febr. 23. 10:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Szóval teljesen egyedi, köszönöm ezt jó látni! :)
2011. febr. 23. 10:19
 7/13 anonim válasza:
Én meg ingatlanos vagyok, azért tudom ezeket. Ha kombicirkós kéglit veszel. amit érdemes megkérdezni, hogy mikor bélelték utoljára kéményt, mikor vették a cirkót, van e még rá jótállás (de tuti nem lesz ), mennyi a havi fútési számla. Kérj tőle befizetett csekkeket, amin megbizonyosodhatsz róla. Lehetőleg december vagy januári legye, mivel akkor a legmagasabb. Kb olyan 50nm-es lakásnak téli időben olyan 17-18ezer a gázszámlája...ez elmehet 20ig vagy fölé is, amennyiben gáztűzhely van, illetve 25 fokot tartanak fixen a lakásban. Remélem ennyivel tudtam segíteni.
2011. febr. 23. 10:29
 8/13 A kérdező kommentje:

Elvileg 15 ezer körüli a fűtésszámla, de mindenképp rákérdezek. A tűzhely az elektromos, ebben biztos vagyok. És egyébként mennyibe kerül kiépíteni egy ilyen kombicirkót?

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, azért talán már kezdek picit képbe lenni.

2011. febr. 23. 10:36
 9/13 anonim válasza:
nulláról kiépíteni nagyon sok. Tegyük fel. mondjuk kályha melegített, ergo semmi nem adott hozzá. Akkor a fűtőtesteket megvenni, minden helységbe egyet. Darabonként a legrosszabb 30-40ezertől kezdődik...bélelni kéményt....ha nincs kémény akkor az egész felejtős nem adnak rá engedélyt az önkormányzatnál. A kémény bélelés asszem méterenként 20-30 ezer Ft. A falak kiütügetése... a fűtés szerelő megfizetése, a cirkó megvétele 100ezer szintén az alsőkategória....szóval olyan 5-600ezer a legalja...
2011. febr. 23. 10:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól veszem ki,te társasházi lakás felé kacsingatsz.

Nálunk építenek olyan 4 lakásos társasházat,ahol 1 kazán van,arról megy a fűtés,és a melegvíz is mindenkinek.

Nagyon nagy varia van,van aki az építőre bízta,van aki egyedi,saját szebb,drágább radiátorokat akar.

A melegvíz két csövön megy valahogy,nem tudom pontosan,de nem kell megvárni,míg ideér a csaphoz,azonnal van melegvíz,ha megnyitom,valahogy az egyik csőben állandóan kering.

2011. febr. 23. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!