Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lenne a legpraktikusabb...

Mi lenne a legpraktikusabb fűtés a házunkba? ( részletek lent )

Figyelt kérdés
2 éve tönkre ment a cirko fűtésünk. A gázt nem használtuk,az alapdíjról nem küldtek számlát,így a tartozás miatt kikapcsolták,a gázórát leszerelték. Tehát vízátfolyóval van melegvizünk és elektromosan,hősugárzóval fűtjük a hálószobákat. Azonban a jövő telet már rendes fűtéssel szeretnénk megoldani...Mi lenne a leggazdaságosabb megoldás ? Úgy halottuk ha vissza akarjuk köttetni a gázt az nagyon sokba kerül valamilyen nyomáspróba miatt + ugye egy új cirkó ára...gondoltunk arra is,hogy kandallót vennénk( a kéményünk ki van építve ). Akár valamilyen elekromos megoldás is érdekelne...A lényeg,hogy az egész házat betudjuk fűteni ne csak a hálókat és a költségek is ne döngöljenek a csőd szélére.
2011. febr. 14. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem rossz a kandalló, sőt már van olyan is amibe beépítenek egy csőrendszert amivel akár a fürdővizet is megmelegíti.
2011. febr. 14. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha a radiátorok és a csövek rendben vannak, akkor szerintem a legjobb megoldás berakni egy vegyeskazánt. Persze azt is meg kell venni, de hamar megtérül. A kandallónál annyiban jobb, hogy egyenletes meleget ad, valamint nem a szoba lesz csupa korom meg hamu tőle. Persze kicsit kényelmetlenebb a gáznál, de abszolút kibírható. Ha van rá keret, akkor érdemes hőtárolósba beruházni, akkor elég napi 1-2 alkalommal megrakni a tüzet és folyamatosan egyenletes meleg van.

A villanyfűtéssel csak az a baj, hogy iszonyú drága.

2011. febr. 14. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen, én is a vegyeskazánt ajánlanám. Nekünk már az van 6 éve és nagyon jó meleg van mindenhol. Gyakorlatilag én télen bennt egy szál pólóban vagyok mindig mert nem bírnám elviselni a pulcsit a meleg miatt.

A mi kazánunk nem olyan "hőtárolós" fajta szerintem de ezt sem kell egész nap rakni.

Annyit tudok ahova bedobom a fát már ott is csövek vannak amiben víz van. Egy szó mint száz márkói kazánról van szó amit a gyártónál vettünk meg és nem üzletben így lényegesen olcsóbb volt.

Remélem segítettem egy kicsit én is. 26/N

2011. febr. 14. 19:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !
2011. febr. 14. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:

A gázt visszaköttetni kb. 40e Ft. A nyomáspróba max. 20e ft + a visszakapcsolás csekkje.

Emellett én is a vegyestüzelésű kazán mellett teszem le a voksom. De érdemes mindkettőt, kettős rendszert kiépíttetni. Illetve ha ezt nem is lépitek meg, akkor is a vegyestüzelésre átalakításkor legyen megcsinálva a cirkó helye a későbbiekre. Így ha egyszer akartok újra gázt és lesz pénz cirkóra, csak fel kell rakni.

2011. febr. 14. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszadó megmondta a frankót:) esetleg úgy is tudsz spórolni, hogy a vaterán veszel kazánt(vegyeset) és esetleg gázszerelőtől használt cirkót.
2011. febr. 14. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Geotermikus energia, ingyen van, csak az csövek és egyebek drágák, de megéri, mert ha jól használják, kifogyhatatlan.
2011. febr. 16. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:

A geotermikus energia csinál olyan villanyszámlát, hogy csak pislogsz:)

Tipikus parasztvakítás.

2011. febr. 16. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!