Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csótányok a konyhámban! Miket...

Csótányok a konyhámban! Miket dobjak ki?

Figyelt kérdés

A felső szomszéd szerintem tenyészti őket,már az összes szellőzőt beragasztottam,az egyiket átfúrhatták,nemtudom honnan jönnek.

3-4 darabot találtam a konyhaszekrényben,ahol nyitva tárolok tésztákat,fűszereket,lisztet,teát,mint minden más háztartásban...

A bontott pudingporokat és a búzadarát már kidobtam,bár nem láttam benne semmit.

Mit dobjak még ki?

Nem lehetnek túl régen benn,de áhh,fujj...

2011. jan. 31. 15:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

de bors,paprika,chili,szódabikarbóna és társaiba is belemennek?

tészták,lisztke,édes dolgok,amiket azt hiszem rámásznának kidobtam

már csak az erősebb fűszereken gondolkozom

2011. jan. 31. 16:33
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a fűszerek nem a kedvenceik.

Az, hogy nem látod a mosogatónál őket, még nem jelenti azt, hogy nem ott jönnek.Nálunk a házban felettem élt egy bácsi, aminek szeméttelep volt a lakása. Amikor kiürítették, szétszaladtak a csótányok. Én előtte költöztem a mostani lakásomba. Részemről vettem Piretrin port. Beszórtam a konyha falánál végig, a gáztűzhely mögött, a mosogató alatt a falnál, beépített szekrény alját, wc vizvezetékfala mögött.Aztán jött bogárírtó még hozzá, aki 3 havonta befúj. Azóta nincs bogár. A porozást fél évente megismétlem.

Tuti nincs bogaram, mert a macskám igen ügyes vadász, mindig megtalálta eleinte a betolakodókat.

2011. jan. 31. 17:05
 13/19 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok, igaz, a fűszereket nem befőttesüvegben, hanem patentos dobozban tartom - igaz, azt talán ki tudják lyukasztani, de azt meg észrevenném. Egyébként tervezem, hogy ha kicsit több pénzem lesz, akkor a fűszereknek is veszek kis üvegeket. Csak sok kéne, legalább negyvenfélét használok... :S

Na mindegy, a lényeg az, hogy azokat is teljesen lezárom. Semmihez nem férhetnek hozzá anélkül, hogy észrevenném :)

2011. jan. 31. 17:09
 14/19 A kérdező kommentje:

bórsavporral tartottam távol őket jóideig (felfőzve vizben,tálkába öntve,bele kenyérdarabka,2 hetente csere),hatásos is volt,de valahogy elfelejtődött 2-3 hónapja,mivel nem jöttek...

most megint kitettem mindenhova

a vizesblokknál meg szétnézek megint,bár a szellőztető a bűnös

2011. jan. 31. 17:09
 15/19 A kérdező kommentje:
nekem is van ami óvegben van,de kicsi a konyhám,ha minden fűszert csak bébiételes üvegbe is tennék,akkor a tányérjaim se férnének,nem hogy más:)
2011. jan. 31. 17:11
 16/19 tetris ***** válasza:
Régebben, amikor panelban laktunk, a fürdőszobai szellőzőn jöttek le a csótányok. Nálunk akkor az vált be, hogy "elgázosítottam" a fürdőt. Este ált. én voltam, aki legkésőbb feküdt le, így zuhanyozás után Chemotoxszal telibe fújtam a fürdőt. Aztán becsuktam az ajtót. Az erős vegyszerszag még reggel is érződött. Ezt kb 1 hétig csináltam. Eredményes volt.
2011. jan. 31. 18:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Mi novemberben voltunk ebben a cipőben. Akkor azt a javaslatot kaptam, hogy Biostop csótány csapda. Lekopogjam használt. Max 1 hét és azóta semmi. Érdekes illata van, igaz nekem azóta az az 1 van berakva a konyhaszekrénybe, de hatásos. Ha gondolod 1 próbát megér.
2011. febr. 1. 05:56
 18/19 A kérdező kommentje:

távol tudom őket tartani,de azért köszönöm az ötleteket

csak elfelejtettem kitenni,ezért jöttek...

de most mindenüvé kitettem,nem fognak jönni,a kérdés arra vonatkozott,belemásznak-e mindenbe,vagy legalább a fűszereket elkerülik

2011. febr. 1. 08:42
 19/19 tetris ***** válasza:
Szerintem kár lenne mindent kidobni. Ami lezárt zacskóban, dobozban volt, azt biztos nem mászták meg.
2011. febr. 1. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!