Csótányok a konyhámban! Miket dobjak ki?
A felső szomszéd szerintem tenyészti őket,már az összes szellőzőt beragasztottam,az egyiket átfúrhatták,nemtudom honnan jönnek.
3-4 darabot találtam a konyhaszekrényben,ahol nyitva tárolok tésztákat,fűszereket,lisztet,teát,mint minden más háztartásban...
A bontott pudingporokat és a búzadarát már kidobtam,bár nem láttam benne semmit.
Mit dobjak még ki?
Nem lehetnek túl régen benn,de áhh,fujj...
de bors,paprika,chili,szódabikarbóna és társaiba is belemennek?
tészták,lisztke,édes dolgok,amiket azt hiszem rámásznának kidobtam
már csak az erősebb fűszereken gondolkozom
Szerintem a fűszerek nem a kedvenceik.
Az, hogy nem látod a mosogatónál őket, még nem jelenti azt, hogy nem ott jönnek.Nálunk a házban felettem élt egy bácsi, aminek szeméttelep volt a lakása. Amikor kiürítették, szétszaladtak a csótányok. Én előtte költöztem a mostani lakásomba. Részemről vettem Piretrin port. Beszórtam a konyha falánál végig, a gáztűzhely mögött, a mosogató alatt a falnál, beépített szekrény alját, wc vizvezetékfala mögött.Aztán jött bogárírtó még hozzá, aki 3 havonta befúj. Azóta nincs bogár. A porozást fél évente megismétlem.
Tuti nincs bogaram, mert a macskám igen ügyes vadász, mindig megtalálta eleinte a betolakodókat.
Utolsó előtti vagyok, igaz, a fűszereket nem befőttesüvegben, hanem patentos dobozban tartom - igaz, azt talán ki tudják lyukasztani, de azt meg észrevenném. Egyébként tervezem, hogy ha kicsit több pénzem lesz, akkor a fűszereknek is veszek kis üvegeket. Csak sok kéne, legalább negyvenfélét használok... :S
Na mindegy, a lényeg az, hogy azokat is teljesen lezárom. Semmihez nem férhetnek hozzá anélkül, hogy észrevenném :)
bórsavporral tartottam távol őket jóideig (felfőzve vizben,tálkába öntve,bele kenyérdarabka,2 hetente csere),hatásos is volt,de valahogy elfelejtődött 2-3 hónapja,mivel nem jöttek...
most megint kitettem mindenhova
a vizesblokknál meg szétnézek megint,bár a szellőztető a bűnös
távol tudom őket tartani,de azért köszönöm az ötleteket
csak elfelejtettem kitenni,ezért jöttek...
de most mindenüvé kitettem,nem fognak jönni,a kérdés arra vonatkozott,belemásznak-e mindenbe,vagy legalább a fűszereket elkerülik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!