Meg fogom én szokni valaha a panelzajokat?
Egy hónapja lakunk panelban, de rettentően idegesítenek a "panelzajok". A lift búgását a legbelső helyiségben is halljuk, a liftajtó csapódását is, valaki állandóan fúr meg csiszol (persze nem tudni ki), néha kalapálnak, és felettünk biztos kisgyerek is van, mert mintha színes ceruzákat dobálna néha szanaszét a parkettán... ÚÚÚÚTÁLOM!!!
Volt aki megszokta?
Költözésen gondolkodom. Hogy hogy kerültem ide, azt most nem mesélném el, hosszadalmas...
Ha nem laktál panelban akkor nem is fogod megszokni..Főleg nem egy kertes ház után.
Én pont fordítva voltam.Panelban nőttem fel.Az életem a 10 emeletes panel lakótelep körül zajlott.22 évesen a férjemmel (aki indig kertes házban élt) vidéki kertes házba költöztünk,mert ő képtelen volt 1 év után is panelban élni.
Viszont én meg vidéken nem tudtam élni.Engem ott zavart a csend,hogy nem hallom hajnalban a buszt és a villamost.Zavart,hogy este6 után már zárva volt mindkét bolt ami volt,és zavart hogy télen lapátolni kellett a havat ha ki akartam menni az udvarra..8 éven keresztül próbáltam vidéken élni.Nem ment,így visszaköltöztem a panelba..Én a kényelmet jobban szeretem..
Én 9 éves koromig panelban éltem, aztán még 1-2 évet később albérletben. A maradék 24 évet kertes házban.
Soha nem tudnék panelban élni, mások szellentését hallgatni... :( Én zaklatásnak élném meg, az biztos. DE!
A szemét tüzelését, a kutyák ablak alatt való unatkozó ugatását sohasem tudtam megszokni!
Jött a szomszédomba egy alkoholista házaspár, bérlik a házat. Ők egész nap az udvaron ordítoznak - elmondásuk szerint - nem bírják a csöndet. No comment...
Attól is függ, milyen panelban laksz.
Én albérletezem, elég sok lakást kipróbáltam már. Az előző lakásunk egy körfolyosós házban volt, ott mindent hallottunk a szomszédtól. Meg ő is tőlünk. Nem is bírtuk sokáig, költöztünk.
Most panelban lakom. És minden jel arra mutat, hogy egy jó panelban. Közvetlen a lift mellett van a lakás, az előszobában hallani, ha nyílik, de máshol nem.
Két dolgot hallok csak a szomszédoktól: ha fúrnak (ezzel nem tudok mit kezdeni, a tizedikről is lehozza a hangokat a fal), valamint a felettünk lakó ingaóráját, ami félóránként üt. De ezt is csak éjszaka. És tulajdonképpen nem is rossz, mindig tudom, hány óra :)
Szóval összességében sokkal jobb a helyzet a panelben, mint gondoltam. Lehet, hogy ez jobban van megépítve, vagy nem tudom.
Amit nem fogok megszokni, az a kert hiánya. Borzasztóan hiányzik... szóval amint lehet, költözünk.
ha normális szomszédokat fogsz ki, akkor panelban is élhetsz nyugiban, kényelemben.
én pl nem tudnék kertes házban élni.
szeretem, ha az utcáról éjszaka is beszűrődik a fény, a liftzaj is hasznos tud lenni, tudom mikor ér haza a barátom :D
mondjuk én nagyon jóban vagyok a felettem lakó csajszival, meg tudjuk beszélni egymással, hogy mikor számítson a másik zajra, és ezért előre elnézést kérünk egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!