Lehetséges hogy házat építsek valaha úgy hogy nem veszek fel hitelt?
Van olyan köztetek akinek sikerült hitel nélkül házat építeni és nem gazdag szülők gyereke és nem is örökölt?
Meddig tartott? mekkora ház? mennyiből épült? hogy kerested meg rá a pénzt?
Persze Magyarországon gondoltam a házépítést, tudom hogy nyugaton egyszerűbb.
mi nem vagyunk gazdagok, de már most elterveztem, hogy a születendő gyerekünk számára minden hónapban félreteszünk egy kisebb összeget lakástakarékba, hogy legyen mivel elindulnia a életben.
ha sok más szülő így gondolkodna, akkor a gyerekei nem nyomorognának egy vacak albérletben 30éves korukig.
nem tudom, hogy hány éves vagy, de kezdj el valami megtakarítást, amibe minél többet be tudsz rakni, így talán van esélyed egy házra vagy lakásra minimális hitellel.
20 éves vagyok és még tanulok.
Ha lesz fizetésem fogok belőle félrerakni és le is kötöm. Igaz hogy sokat nem kamatozik de jobb mint ha csak úgy állna a bankban és fizetném a számlavezetési díjat.
Sokra nem fogok vele menni mert a leendő végzettségem szint 100-130.000-et tudok maximum megkeresni és ebből kell félrerakni.
Mi most gyűjtünk a párommal. A havi bevételünk 200e körül van, albérletezünk, de így is havi közel 100e-t félre tudunk tenni. Szerencsére nem tartozunk azok közé, akik pénzköltés nélkül nem tudják magukat jól érezni, szóval nem érzem, hogy szűkölködnénk :)
Még nem tudjuk, hogy építünk-e vagy veszünk és felújítunk. De mindkét esetben áll az, hogy ha a pénz egy része már rendelkezésünkre áll, akkor már át tudunk oda költözni (onnantól ugye már nincs albérleti díj sem), és szépen fokozatosan befejezzük.
Megint más dolog, hogy lehet, hogy ha már elérhető közelségben lesz a vége, akkor felveszünk valamennyi hitelt, de csak amennyit vissza tudunk fizetni :)
Szerény véleményem szerint a mai viszonyok között nem megy a nulláról hitel nélkül saját lakáshoz jutni.
Én nem tudom leírni a tapasztalatomat, mert örököltem, de a felújításhoz még így is kell majd hitel.
ma 13:07-es: szépek az ilyen tervek, de nézz utána, hogy 15 év alatt mennyit inflálódik a pénz. Amit most megspórolsz, az két év múlva már nem érték, és 15 múlva meg semmit sem segit a gyerekednek.
Ezelött 20 évvel az 5-10 ezer Ft-os fizetés nem volt kevés (mi a férjemmel és két gyerekkel éltünk ennyiböl - 10 000 Ft volt kettö fizetés - meg az OTP-t is fizettük), ma ennek a tizszerese sem ér semmit.
Lehetséges hitel nélkül 0-ról házat venni, de csak mucsán, ahol 5 millióból 200 m2-t kapsz. Igaz, hogy út nem nagyon lesz a közelben, de vannak egész élhető területek jó áron. Ha megöregszünk, felnőnek a gyerekek, eladjuk a jelenlegi jó helyen lévő házunkat, veszünk mucsán egy takaros kis házacskát, a többi pénz pedig a gyerekeké. Egyelőre viszont kell a városi lakhatás, és ha azt nézzük, hogy egy fiatal pár nem akar mucsán élni, akkor a vásárlás esélye hitel és öröklés nélkül szinte 0. Tehát az egyetlen esély a jó fizetés, valahol a minimum 300-400ezres kategóriában. Közalkalmazottak esélytelenek. És akkor még nem beszéltünk a gyermekáldásról, mert amint bekövetkezik, már annyit sem lehet félretenni, pláne nem gyedből és gyesből.
Budapest pedig külön állatfaj, ott még egy lakás is luxus.
Lottó, ez jó. Végülis melyikre nagyobb az esély: jól fizető állásra, vagy egy 5-ös találatra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!