Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy házat építsek...

Lehetséges hogy házat építsek valaha úgy hogy nem veszek fel hitelt?

Figyelt kérdés

Van olyan köztetek akinek sikerült hitel nélkül házat építeni és nem gazdag szülők gyereke és nem is örökölt?

Meddig tartott? mekkora ház? mennyiből épült? hogy kerested meg rá a pénzt?

Persze Magyarországon gondoltam a házépítést, tudom hogy nyugaton egyszerűbb.

2011. jan. 7. 12:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim nulláról, hitel nélkül 22 év alatt tudtak összehozni egy házat, addig szolgálati lakásban éltünk. Pedig valamivel az átlag fölött kerestek mindig, és sosem voltak nagy pénzköltők. Én ennél türelmetlenebb vagyok.
2011. jan. 7. 15:21
 12/19 anonim ***** válasza:

esetleg vegyél egy halom autó nyereménybetétkönyvet az otp-nél.

ha nyersz, akkor kérheted a kesst is, nem csak a kocsit.

a lottó csak kidobott pénz, parasztvakítás, (de mint azt a 4-6-os villamos reklámfelületéről megtudtuk, ha lottózol, akkor azzal is építed az országot. na kössz, nem elég az adóm, már ilyen hülyeségek kellennek ahhoz, hogy a csóringereket rávegyék a felesleges pénzkidobásra?)

mondjuk ha minden hónapban veszel egy 10 vagy 5 ezres betétkönyvet, akkor előbb-utóbb csak kihúzzák a tiedet. ismerek pár embert, aki már nyert.

ja, és mellette azért nem árt félretenni még valami normálisabb megtakarítási cuccba.

2011. jan. 7. 15:25
 13/19 anonim válasza:
53%
Én keresek 350e-ret, bnőm 250-300 körül, de fingom sincs, hogy tudnék építkezni egy normális helyen hitel nélkül, mivel szerintem lehetetlen. Csak egy telek 4-8-12 millió helytől függően. Az ingatlan pedig szintén nem kevés, én 100 m2 körüli kecót építenék kevés extrával, de szerintem 20 alsó hangon nem takarja be millióból persze. Ennyi pénzt még viszonylag korrekt keresetek mellett sem lehet előteremteni bérből és fizetésből, vagyis marad a hitel.
2011. jan. 7. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
Magyarországon csak úgy tudsz, ha lopsz, csalsz. Itt csak olyan emberek tudnak annyit félretenni. Nem fizetik meg a kétkezi munkát úgy mint külföldön. És nem beszélve a sok adóról, tervrajzokról egyebekről. Nevetséges, hogy 30 ezer forintot kell fizetni azért, hogy egy ügyvéd felolvasson egy oldalt.
2011. jan. 7. 16:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha együtt a nettótok 600, akkor abból el tudtok tenni 400-at. Ez évente 4.800.000 Ft, vagyis 5 év alatt megvan a 24.000.000 Ft. Szóval...
2011. jan. 7. 16:16
 16/19 anonim ***** válasza:
Régen az emberek hitel nélkül építkeztek.Abból,ami volt.A telket megvették,azon ástak egy kutat.Abban volt a víz,nem volt vízdíj.Ami föld a kútásásból keletkezett,abból lett a vályogtégla.Ha nem lett elég,ástak még egy lyukat,abból lett az emésztőgödör,vagy kacsaúsztató.Volt,ahol nem téglát csináltak a földből,hanem zsaluzat(csúszózsalu őse)közé,rétegenként bedöngölték.Ha megfelelő szigetelést készítenénk alá,ez a mai napig megfelelő anyag a házépítéshez,egyetlen ellensége a víz.Meg cementes vakolat nem való rá,csak "sárzás",meszeléssel.Egyébként most is építenek így házakat Magyarországon is,keress rá Gyűrűfűre a neten.Ehhez nem pénz kell,hanem idő,erő és barátok.
2011. jan. 7. 18:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha kimégy külföldre akkor igen, mert ott nem teszik zsebre a politikusok a pénzedet ami neked járna.
2011. jan. 7. 18:34
 18/19 A kérdező kommentje:

Egyenlőre ne beszéljünk többesszámba hogy ti, mert nincs párom és nem úgy néz ki hogy mostanában lesz.

Tudom hogy könnyebb 2 fizetésből félrerakni.

Hitel azért se jöhet majd szóba mert ha én nem tudom fizetni akkor ki fizeti helyettem ha egyedül élek. Azért remélem nem egyedül fogok élni...

2011. jan. 7. 22:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Figyelj, azt nem tudjuk, mi lesz később. Mikor találsz párt, stb.

Az szinte biztos, hogy ahhoz, hogy később ne kelljen hitelt felvenni, most kell félretenni. Tegyél félre, amennyit tudsz úgy, hogy még azért kényelmesen élsz. Aztán meglátjuk, hogy lesz.

És járj nyitott szemmel a világban. Egy csomó lehetőség van arra, hogy csökkentsd a kiadásaid. Ha keresed ezeket, meg fogod találni.

Ellenben ha te is úgy állsz hozzá, mint sokan az itt válaszolók közül is, hogy "ezt nem lehet megoldani", akkor valóban nem fog sikerülni. De magad veszed el magadtól az esélyt.

2011. jan. 8. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!