Több gázt fogyasztunk, ha levesszük a fűtést, amikor elmegyünk otthonról?
Szerintem ez akkora hülyeség! Ha mondjuk 22 fokra van állítva a termosztát, de levesszük 20-ra, ha elmegyünk otthonról (mondjuk minden reggel). Majd vissza 22-re, amikor hazaérünk délután 3-kor. Szerintem ez sima spórolás.
Van, aki azt mondja, hogy több gázt fogyasztunk így, hogy 20-ról kell felmelegítenie 22-re délután, mint ha folyamatosan szinten tartaná a 22-t.
Ki mit gondol erről?
A tegnap előtt 16:20-as válaszoló vagyok, bocsi ha nem voltam érthető, az általam felvázolt elméletből az következik, hogy akkor spórolsz ha csavargatod a termosztátot, de ez mint írtam is elmélet valakinél a gyakorlat mást mutat.
Kérdezném a tegnapi 23:38-as válaszolótól, hogy konkrétan mit jelentett a nagyobb különbség? Csak az éjszakait vetted még lejjebb mint 19C" vagy a nappali is több volt mint 20C" ?
23:38
A termosztáton éjszaka 17 fok, reggel 7 órától 20 fok 17-23 között 21 fok volt beállítva.
Ahhoz, hogy 7 órára 20 fok egyen már fél 6 kor bekapcsolt a kazán és folyamatosan dolgozott, ha 55-6
...folyatom
ha 55-60 fokos víz volt beállítva a kazánban.
Ennél magasabb vízhőfonál szintén megugrik a gázfogyasztás.
Azt olvastam, hogy a kondenzációs kazán hatásfoka annál jobb, minél nagyobb az elmenő és a visszatérő víz hőmérséklet különbsége. Az én kazánomnál az 50 / 30 fok az legjobb. Az 50 fokos vízzel pedig a leggazdaságosabbnak a 20 fok folyamatos tartása tűnik az eddigi tapasztalatok szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!