Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Honnan jöhetnek a molylepkék?

Honnan jöhetnek a molylepkék?

Figyelt kérdés
Egy-két hete vettük észre hogy van a szobában, de sehol máshol nincs a lakásban.Ahogy lecsapok egyet jön a következő.Tisztán élünk, nem koszban.Honnan jöhetnek?
2011. jan. 9. 23:52
 1/9 Huron ***** válasza:

Pl: zacsko szotyi, egyeb magok. Macska alom.

Magos-zacskos dolgokbol!!!

Lehet, h meg masbol is, en ezeket tudom biztosra.

2011. jan. 10. 00:08
 2/9 Huron ***** válasza:
*oda teszik a dolgaikat, es jo taptalaj nekik, h ezrevel szulessenek! ;)
2011. jan. 10. 00:09
 3/9 anonim válasza:
a szekrényt nézd meg, mert oda szoktak néha beköltözni
2011. jan. 10. 00:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Fülelni kell, hogy honnan hallod az "Eddablúzt!"
2011. jan. 10. 00:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Kétféle moly van: a ruha- és az élelmiszermoly. Ebből adódóan én átnézném a ruhásszekrényt, átforgatnám a régen használt ruhákat. És ahogy az első válaszoló is írta, dióban, szotyiban, szárazbabban, kakaóporban, lisztben, mindenféle ilyesmiben remekül megélnek.
2011. jan. 10. 01:17
 6/9 A kérdező kommentje:
ma átnézem akkor a szobát,macskaalom is van a szobába, mivel görényt tartok..hát remélem megtalálom a forrást
2011. jan. 10. 01:25
 7/9 anonim ***** válasza:

ruha között csak gyapjúholmiban lehetséges. valóban az élelmiszerek között nézz szét. mindenben előpordulhat, még a pirospaprikában, delikátban is. ha ilyen pókhálószerűt látsz bennük, akkor sajnos benne van molylárva.

mindent ki kell dobni, jól kitakarítani és esetleg a Biostop élelmiszermolycsapdát odatenni. nyugi ez nem vegyszer.

2011. jan. 10. 08:44
 8/9 Huron ***** válasza:

Nehez eszrevenni az elelmiszerekben = ezert alaposan nezd at, lampaval is! Szerencsesebb, ha atlaszo kocsogben van a dolog, vagy zacskoban, mert profilbol ra tudsz nezni!

Porzik az elemiszer (de csak alul latod) = ezek az o hulladekuk, babjuk.

dohosabb szaguk van - pokhalosabb jelleg, de nehezen eszreveheto! Kiterjedt!= dob ki a magot lezarva vagy dobd a tuzre!

Ha megszunt a forras par napig meg repkedni fognak, mert elso repulesuk utan berepulnek mindenhova =aztan elojonnek. :)

2011. jan. 10. 16:49
 9/9 A kérdező kommentje:
már megtaláltam. A szobában volt még nyúl terménytáp és abban keletkeztek a molylepkék.Tele volt, ki is dobtam az egészet a kukába,azóta nincs a szobába
2011. jan. 22. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!