Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik az olcsóbb fűtés: a...

Melyik az olcsóbb fűtés: a gáz vagy a fa?

Figyelt kérdés
Átlagárakkal számolva(tehát az ismerőstől szerzett nem számít), egyéb költségeket figyelembe véve.
2011. jan. 2. 12:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
fa
2011. jan. 2. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
szerintem a fa, ha tudsz honnan olcsón beszerezni
2011. jan. 2. 12:09
 3/11 A kérdező kommentje:
És hasogatva, kályhakészen?
2011. jan. 2. 12:14
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

A gáznál fix, hogy mennyibe kerül.

Fa esetén tudni kell okosan vásárolni. Például télen háromszor annyiba kerül, mint nyáron. Hasogatva is nyilván sokkal drágább, mint méterben.

Ha kályhakészen veszed, akkor szerintem nem sokkal olcsóbb a fa. Ha rászánsz nyáron egy hétvégét a hasogatásra, sokat tudsz spórolni. Mi 200 nm-es házat kifűtünk kb. 100 ezer Ft-ból per szezon. Gázzal fűtve kb egy hónap alatt megy el ennyi.

2011. jan. 2. 12:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Méterben vagy kugliban veszed? Tudsz mondani nyári árat?

Mert most 14.500-ért láttam egy erdei köböt(csertölgy).

2011. jan. 2. 12:37
 6/11 anonim ***** válasza:
12.22 Te az ország melyik részén élsz,hogy majd 600 légköbmétert kifütessz 1oo ezerből és gondolom,hogy nem este 8 után fütessz be mindenhol !
2011. jan. 2. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Én a szigetelésre esküszöm, nem a fűtésmódra:)Egy jól szigetelt háznál olyan kicsi a különbség, hogy nem éri meg a kényelmet feláldozni.

Én 90m2 házra most decemberre fizetek 189m3 gázra 22.000 forintot cserébe fix 21C van itthon. egy szezon alatt 100.000 ft.

2011. jan. 2. 14:12
 8/11 A kérdező kommentje:

A szigeteléstől egy kicsit tartok, mert már a jelenlegi műanyag nyílászárók is elég komoly párásodást okoznak. Ha e mellé még körbeszigetelem az egész házat, biztos, hogy nagyon komoly penészproblémával kell majd szembenéznem, ami hosszútávon több kárt és bosszúságot okoz majd, mint amit a fűtésen megspóroltam.

Mi a tapasztalatotok a párával?

Nálatok nagyon olcsó a gáz, melyik szolgáltatónál vagytok? Nálunk 130 a gáz köbmétere, égáznál.

2011. jan. 3. 07:00
 9/11 anonim ***** válasza:

tévhit,hogy a falon jelentékeny pára távozna, így annak nincs nagy befolyása a penészedésre.

A pára az ablakokon , távozott régen is.

A szigezelásem 10cm oldalt 30cm fülül, műanyag nyílászárók.

Napi 2x szellőztetés mellett nincs penész.Igaz meg van csinálva a párazárás lentről, és abban a szobában amiben teregetünk mosás után az ablaknál használjuk a résszellőző funkciót.

a gas.hu-nál vagyunk. 8%al olcsóbb a gáz.

2011. jan. 3. 10:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a szigetelésnek utánanézek.
2011. jan. 3. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!