Milyen idősek voltatok amikor különköltöztetek a szülőktől?
23 éves voltam.
mentem volna már hamarabb is, csak a kutyusomat nem volt szívem otthagyni, annyira ragaszkodtam hozzá.
persze rendszeresen látogattam, míg élt, de mindig majd megszakadt a szívem, mikor elbúcsúztam tőle, meg hogy nem volt velem mindennap.
Én voltam,aki 13,5 évesen mentem el otthonról.Csongrád megyében éltem akkor.A szüleim válása során veszekedtek,kié legyen a családi pótlék,én meg fogtam magam,mert meguntam a vitát,összepakoltam és elmentem.Volt pénz a telefonomon,meg kb 8 ezer készpénzem.Nyár eleje volt akkor.Biciklimre ültem és egy másik közeli falu felé mentem.Ott aznap délután találtam egy kiadó tanyát,messze mindentől( 3kilométer a köves út pl.)
Onnan jártam tovább suliba.Hajnalban keltem,suliba mentem,délután munka(mezőgazdaság,építőipar stb)éjszaka haza.Hétvégén 12óráztam,hogy legyen pénzem.16 évesen át iratkoztam esti tagozatra.Úgy könnyebb volt,lett bejelentett munkám állandó délelőtt.Volt élettársam szüleinél is laktam utána,már nem albérletben.Aztán 18 évesen mivel volt bejelentett munkám,vettem hitelre egy házat.Autóm és jogsim már 17 évesen volt.
A házat el kellett adni,nagyon sok volt a törlesztője.Bírtam volna még fizetni,de nem akartam megvárni,hogy esetleg a bank vigye.De vettem egy nagyobbat máshol,másik megyében,olcsóbban a maradék pénzből,amit a házért kaptam.Közben leérettségiztem és megszereztem a hivatásos jogsimat,ami életem álma volt.
Mára saját hitelmentes házam,autóm van és normális párkapcsolatom.
Csak azért írtam le,mert sokan kérdeztétek,hogy lehet fiatalon külön költözni.
Én a mai napig bele ugrok mindenbe,rengeteget dolgozok.De meg van az eredménye,úgy érzem.
20/L
a 20 éves lány nagyon komoly életet tudhat maga mögött! respect! :D
nekem a s.eggem alá toltak egy lakást, és anyum kifizette a rezsit. a kaját és a vackaimat magamnak kellett megvennem a keresetemből. (lehet lepontozni...)
érettségi után, 19 évesen.
közrejátszott az is, hogy anyumnak már régi vágya volt hogy a párjához költözzön, de amíg gimis voltam nem akart egyedül ott hagyni, mivel én meg nem szívesen költöztem volna a fickó házába.
utolso ugy könnyü:) jo neked
előtte lévő, 16 évesen estire? 18tól lehet
Akik 20 éves kor alatt költöztek el otthonról azok jártak egyetemre?
100ezres havi fizetésből jól ki lehet jönni, de diplomás munkanélküliként valahogy nem akarok elköltözni a szüleimtől.
Én 14 évesen költöztem el, először kollégiumba, de még támogattak a szülők. Aztán átköltöztem a barátomhoz.
Vele azóta már nem vagyok együtt és sok helyen laktam már kollégiumokban, albérletekben, sok mindent csináltam. Tanulok, mellette dolgozom, és a gyerekkori álmom beteljesítésén fáradozom. Ehhez sok pénz kell, így saját házam meg kocsim biztos nem lesz a közeljövőben, de nem is érdekel, mert a gyerekkori álmom ennél sokkal, sokkal fontosabb. Egyébként Budapesten lakom.
csak azok tudnak 20 alatt elköltözni, akiket a szüleik támogatnak. vagy jól örökölnek.
esetleg olyan jó szakmát csinálnak, amivel a szakvizsga után pár hónappal már van tőkéjük, és saját lábra tudnak állni.
el tudom képzelni azt is, hogy valaki diákmelózik a gimi alatt, és csak arra gyűjt, h elmessen a szülőktől minél messzebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!