Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 460 ezerből meg lehet élni...

460 ezerből meg lehet élni 140 ezres albérlet mellett?

Figyelt kérdés

Rezsivel 180 körül van, tehát 280 marad enni és egyebekre.

Keveset eszek, hétvégente anyukámnál eszek és próbálok nem drágákat.

Így lehet félretenni?

tegnap 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Ez csak tőled függ. Vannak, akik tudnak nagyon spórolósan élni, mások nem (pontosabban tudna bárki, csak nem akar). Én ennyiből nem “tudnék” megélni, vagyis nem akarnék. Költök a kutyámra, sportokra, hobbikra, utazásokra, minőségi kajákra stb, ilyen életvitelhez nagyon kevés a 280 ezer. Ha te lemondasz ezekről, akkor meg tudsz ennyiből élni, csak nem lesz túl tartalmas élet.
tegnap 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Töled függ.

Mennyit eszel? Dohányzol? Autó?

Alkohol? Márkás ruhák?

tegnap 14:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze! Van, aki lakhatással együtt él annyiból.
tegnap 14:11
 4/7 anonim válasza:
Ha nem megy, akkor valami gond van veled.
tegnap 14:24
 5/7 Noren1989 ***** válasza:
75%
Félretenni minimàlisat, de megélni meg lehet.
tegnap 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Természetesen meg lehet élni ennyiből. Nem is értem miről beszél a kérdező. a világ összes pénzét el lehet költeni (itt utalok a márkás ruhák, sportokra költött kiadásokra ami nem a megélhetéshez szükségesek, ezért hobbi vagy szórakozás vagy élvezeti cikk kategóriába sorolandók). A megélhetés az azt jelenti hogy ki tudod fizetni az ingatlan használatával járó alapköltségeket, meg tudod venni a közlekedéshez szükséges bérletet, ki tudod váltani a szükséges gyógyszereket ha van eü. problémád, meg tudod venni a boltban vagy piacon az élelmiszereket, olyan élelmiszereket ami a mi éghajlatunkon, földrajzi elhelyezkedésünk okán nem luxuscikk (ebbe nem tartozik bele hogy fehérjeporokat, vitamin komplexeket, edző vagy edző társak javaslatára táplálékkiegészítőket szedsz, vagy drága borokat veszel, vagy koktélozol, vagy tengeri élőlényeket eszel rendszeresen stb.), meg tudod venni az alap tisztító és alap tisztálkodási szereket és ezen felül tudsz legalább egy minimális tartalékot képezni ruházkodásra, feltöltődésre, vészhelyzetre. Én csak 420 ezer bevétellel rendelkezem. Ebből nekem a rezsi havi 70 ezer. (két lakás rezsijét fizetem), marad 350 ezrem egy hónapra. Ebből 100-160 között simán félre tudok tenni havonta (attól függ vettem-e új ruhát, cipőt vagy táskát vagy éppen beteg voltam-e), és nem grízes tésztát vagy hamis gulyást eszek, sőt ilyen tipikus olcsó egészségtelen menzai kajákat sosem főzök vagy rendelek. Nem járok fodrászhoz max évente kétszer vágatni, kozmetikushoz sem járok, körmös havi 1, pedikűrös nyáron 2-szer, szoláriumok kihagyom. Kerékpározok munkába jó időben, télen néha gyalog néha helyi járat, haza mindig gyalogolok ha busszal mentem. Gyógyszert ha kell szedni meg tudom venni. Igaz márkás ruhát-cipőt/táskát csak jelentős akcióban veszek, cuccaim zöme márka nélküli. Bár elég sok van, márka helyett azt szeretem ha minden színhez van övem, táskám, cipőm stb. Nem érzem hogy hiányt szenvednék bármiben is, vagy a Lidl-ben vagy Coop-ban az olcsó sima rizst vagy vacak fonnyadt burgonyát kellene vennem. Ehetek télen is paradicsomot paprikát, salátát, uborkát. Nem kell a legolcsóbb párizsira vadásznom, vagy a szeparált húsból készült virslit/felvágottat keresgélnem az ára miatt. Napi 6000-6700 között költhetek összesen mindenre. Mégis mi nem jön ki ennyiből? Egy otthoni ebéd nem kerül egy ezresbe(egy főre) egy vacsi dettó...reggeli meg kb. 500-600 Ft...megeszek napi 2600 Ft-t vagy ha veszek nasit akkor 3000 Ft-ot. Ebben benne van a teljes kiörlésű pékáru vagy kovászos kenyér is. Mégis mire lehet elkölteni egy főnek havi 100 ezernél többet kajára ha maga vásárol és főz alapszinten magára?
tegnap 15:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Nincs autó, nem dohányzom, nem eszek sok drága cuccot. Szépészeti cuccokra ruhákra költök azért.
tegnap 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!