Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi értelme van a Repont...

Mi értelme van a Repont rendszernek?

Figyelt kérdés
Igazából meg volt oldva az újrahasznosítás a kommunàlis hulladék elvitele mellett volt a pet palackokra egy külön zsák amit 2 hetente vittek. Sok ember használta teljesen értelmetlen volt bevezetni ,most ahelyett hogy elvinnék én rohangálhatok vele,de ez még egy dolog. Eddig 10/10 alkalommal pont nálam telt meg az a rohadt automata és mehettem máshová. Nem vagyok erőszakos de a fejét bele tudnám préselni egy Repont automatába annak aki ezt kitalálta.
jan. 8. 12:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%

- Aki nem viszi vissza az nyereség a MOL-nak

- Jó kis lóvé a MOL-nak az automaták fejlesztéséért és folyamatos üzemeléséért

jan. 8. 13:10
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Egya nem volt megoldva.

A folyók, a tavak, a természet tele volt műanyag palackokkal.

Én sem szeretem visszavinni, de így jóval kevesebb hulladék keletkezik.

jan. 8. 13:11
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Jogos amit mondasz csak sajnos sok idióta mégsem dobta a szelektívbe hanem ment minden a kommunálisba, ez az oka.

Ez amúgy uniós előírás, aztán az, hogy a kormány úgy alakította hogy a mol jó sokat keressen rajta az hungarikum specifikus intézményesített legalizált lopás mint mindig.

A megoldás az lenne hogy minden csak is üvegben legyen amit nem is kellene újrahasznosítani hanem egyszerűen visszavinni és lehetne újratölteni, mint régen.

jan. 8. 13:28
 4/19 A kérdező kommentje:
Szerintem ugyanott vagyunk mintha elvinnék csak pluszba szivatnak. De ha már ìgy van miért nem csináltak lerakó pontokat ahol mondjuk van 10-20 automata és ott azért kicsi az esély hogy mindegyik tele. Az üzletesek is szerintem direkt szivatnak hogy nem ürìtik ne nekik kelljen tárolni a szemetet
jan. 8. 13:48
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
A probléma nem azokkal van igazából amiket otthon iszol, aztán kidobtad a szelektívbe, hanem amiket útközben veszel egy büfében, automatában, kisboltban, aztán jó esetben a kommunálisban landol, rossz esetben eldobják. Pont erre nem nyújt megoldást a REpont rendszer, mert az a büfés, áruautomata, kisboltos nem veszi vissza, aki eladta neked, így cipelheted magaddal akár egész nap, mire egy visszaváltó automata közelébe jutsz, már ha jutsz... Mert például ünnepnapokon nem fogsz, az utcai árusnál veszel az ünnepségeken, aztán viheted haza. Bár szerencsére pont ők nem szokták felszámolni (vagy beleírják az árába, ami szabálytalan), így végülis ingyenpénz a kellemetlenségért.
jan. 8. 13:56
 6/19 A kérdező kommentje:
#5 Értem de akkor erre kellett volna megoldást találni és nem az emberek 99%-àt aki nem benzinkúton vagy büfében dobná ki :D
jan. 8. 14:10
 7/19 A kérdező kommentje:
Szivatni*
jan. 8. 14:10
 8/19 anonim ***** válasza:
65%
Engedd el hogy mindennek legyen értelme meg hogy minden tökéletesen működjön, mert csak felbosszantod magad, sajnos a világ nem ilyen, orbanistan meg pláne.
jan. 8. 14:12
 9/19 anonim ***** válasza:
16%

Szelektív gyűjtő kihelyezésére kellett volna kötelezni minden olyan árust és automata üzemeltetőt, akik árulnak palackos, fémdobozos vagy üveges italokat, aztán a MOHU tőlük elszállítja. Problem solved.

Vagy úgy kellene ez a visszaváltósdi, hogy ne fizess betétdíjat, hanem az anyagért kapj 10-50 Ft-ot (mérettől függően), máris szívesebben használnák az emberek, mert nem lehúznák őket, hanem nyernek (a MOHU úgyis értékesíti az összegyűjtött anyagot, abból lehetne finanszírozni). Nem lenne idegesség a REpont előtt, hogy megint nem működik, így megint lehúznak, az otthon fogyasztott italok palackjainak a nagy része továbbra is a szelektívbe menne, de az utcán eldobáltakat a csövesek összeszednék, ahogy most is. Szóval mindenki jól járna. De persze Magyarországon csak a nagyhalak járhatnak jól, a kis ember nem.

jan. 8. 14:28
 10/19 anonim ***** válasza:
80%

Eddig is voltak kirakva szelektív PET-palackos kukák, úgyhogy az új rendszernek nemsok értelme van szerintem is. Meg aztán hiába tisztán ép állapotba nyeli csak el a gép, úgyse töltik újra; olyan vékony a palack fala... legalább valami vastagfalut csinálnának, annak még értelme is lenne. De így, ez a pilinszka vékony, biztos megy a szemétégetőbe, vagy legfeljebb bedarálni tudják hogy granulátum legyen belőle, aztán megy az extrúzióba, utána hőfuvásra. Nem egy gazdaságos folyamat, a műanyag minősége is romlik minden újradolgozás után, de mást nem tudok elképzelni. Annyira vékony anyag. Vagy sokkal vastagabb, erősebb palackokat kéne gyártani, vagy üveges rendszert bevezetni. Az üveg mégiscsak sokkal erősebb, nagyon sokszor újratölthető, és ugye újabban beszélnek a Mikro-műanyagokról is, még kevés a tudásunk róla, de üvegnél garantáltan nincs.

Még egy olyan rendszer is lehetne jobb, hogy lennének töltőállomások, ahol edényekbe mindenki "csapolhatná" magának a kívánt folyadékot. Aztán hogy palackba vagy kannába, stb. viszi haza valaki az saját döntés.

jan. 8. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!