Mi értelme az ügyeleti rendszernek vidéken, ha az orvosok szinte mindig azt mondják, hogy mentőt hívjunk, ne őket?
Családban, rokonságban, ismerősöknél többször előfordult, hogy a kiérkező orvos leordította, beszólogatott az őt hívóknak, hogy soha nem őt kell hívni, hanem a mentőket.
Ez megyétől, országrésztől függetlenül többször előfordult.
Akkor miért kell fenntartani az ügyeleteket ( [link] ha nem jók semmire?
Már nincs is ügyelet. Mostantól majd a mentősöktől kapja meg az ember, hogy ezért minek telefonál?
Mellesleg az esetek magy százalékában nem sürgős a dolog csak az emberek fejében baj van.
„Mellesleg az esetek magy százalékában nem sürgős a dolog csak az emberek fejében baj van.”
Nem olyan esetekre gondolok, hogy jaj, 37,1-et mértem, jöjjön ki az egész kórház...
(Az orvosok/nővérek nagyon szeretik mondogatni, hogy nem sürgős, nem sürgős, a beteg pedig szenvedjen évekig, mire megműtik – 1989 előtt két hétnél tovább nem kellett várnia senkinek semmilyen műtétre, sok nővértől pedig meg is ***ölhetnek a betegek, akár a kórházban is.)
Nem sürgős, ha 1 hete fáj a lábad, nem sürgős ha 1 hónapja fáj a hasad. Nem sürgős az sem, ha nem jutottál be mri-re ezért majd a sürgi beküld (nem fog) ezek mind-mind nem azok. Többségében pedig ilyenekért hívnak mentőt.
24 órás műszak alatt tudod, hány olyan eset van, ami tényleg sürgős? Maximum 3.
Semmi!
Én tavaly áprilisban mentem sürgősségi osztályra godollore mivel nagyon fájt a hasam, és fel voltam puffadva.
Fiatal Orvos belenyult a végbelembe, megtapogatta a hasamat és azt mondta bélelzáródásom van. Kaptam fenékbe fajdalomcsillapitot, görcsoldót injekciokent.
Azonnal kórház mentovel. Ott hasműtét kiderült hogy vékonybélben férgek voltak és azok miatt nem továbbított a bélsár és majdnem kilyukadt a belem.
Két hétig kórház, szerencsére az orvos megmentette az életem és a sebész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!