Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel tudnám a felettem lakót...

Mivel tudnám a felettem lakót jobb belátásra kényszeríteni, vagy esetleg zavarni?

Figyelt kérdés
Hiába kértem többször, hogy csendesebban legyenek, állandóan ugrálnak, rohangálnak fapapucsban a felettünk lakók. Nagyon zavaró, néha éjjel is. Gondoltam veszek egy mélynyomót és azzal próbálom belátásra késztetni őket. Van valamilyen ötletetek?

jan. 2. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

Őszintén most komolyan.

Te eltudod képzelni,hogy felnőtt emberek akik megvásárolták azt a lakást, vagy drágán bérlik....

Szóval ezek a komoly felnőtt emberek fogocskát játszanak,ugrálnak az ágyon,és fa papucsban rohangálnak

30-40-50m2 társasházi lakásban?

jan. 2. 18:27
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Sajna tényleg van ilyen - a mi felső szomszédunk azt mondta, mikor szóltunk, hogy a MACSKÁI szaladgálnak. Határozottan gurítgatnak valamit, húzogatják a szekrényeket, vagy lövésem sincs, de már 4 hónapja folyamatosan.
jan. 2. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:
39%
Persze, éjjel fapapucsban rohangálnak felnőtt emberek. :D Ez a történet így nem teljes vagy kitaláció.
jan. 2. 19:06
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem találtam ki a dolgot, ez van. A hölgy hiperaktív, állandó mozgásban van a nappali és a konyha között. A két gyerek folyamatosan rohangál, üvöltve kergetik egymást. Az anyjuk hangosan irányitja, fegyelmazi őket. Ez tény.

Nem azt kértem, hogy kérdőjelezzétek megy a szitut. hanem segítséget kérek hogyan lehetne őket lecsitítani. Sajnos a verbális kérésekre vállrándítással reagálnak.

tegnapelőtt 08:02
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Le kell nyugtatni,ha a hölgy hiperaktív.Fel kell menni el kell hívni randizni.

Majd a harmadik randin le kell vele feküdni,lehet attól megnyugszik

tegnapelőtt 08:14
 6/9 anonim ***** válasza:
67%
Megnézed, hogy ők mikor csendesednek el és a szekrény tetejére a plafon közelébe raksz két hangszórót mélynyomóval. Ezen 5-10 percig hallgatsz valamilyen zenét gyakori időközönként. Ha kijön a rendőrség akkor csak mosolyogsz és tagadod a zenélést.
tegnapelőtt 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Próbálj még egyszer beszélni velük, attól függően hogy reagálnak, lehet már ott a lakót védő törvényt és az ő szabálysértésüket megpendítemi, illetve érzékeltetni, ha ő lenne láttad, mit érezne, felfogja, hogy teszi tönkre a másik mindennapjait, életét. Ha nincs változás 2 napon belül, közös képviselőnek szólj, hogy szóljon rájuk, hivatkozva a társasházi szabályra, csendháborításra.

Ha ez sem ők, rendőrség csendhsboritas címen, ha este is csinálják... (Ezt a rendőrök nem szeretik, ki se jönnek időben, még ha nincs zenehallgatás, verekedés, akkor szerintük csönd és béke van, szóval erre készülj fel), viszont ha bemegy a rendőr, talán megrémülnek, hogy látják végre, te komolyan gondolod, és talán komolyan vesznek.

Ha ez sem vezet eredményre, igen, mehet a szívatás gőzerővel, ahogy csak bírod.

Eléggé vacak a helyzet, tudom, igazából nincs sok minden a kezünkben, mindent megúszhatnak, ha nem vagy elég ügyes és kitartó.

De sose feledd, ők akik kárt okoznak neked, és nem fordítva! Nekük kell változtatni és nem neked!

tegnap 11:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyerekzaj nem sért semmilyen törvényt!
tegnap 14:48
 9/9 anonim ***** válasza:

8-as: rosszul tudod, de az, az is, ha zavaró!!!!

Neveld meg a gyereked.

"A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosának, bérlőjének, haszonélvezőjének (mindenkori használójának) kötelessége, hogy tartózkodjon minden olyan magatartástól, ami szükségtelenül zavarja a környezetében lakókat, szomszédokat. A környező ingatlanosoknak nem kötelességük eltűrni a szükségtelen zajt, mindegy, hogy az milyen napszakban van, mindegy, hogy kültérről, vagy bentről származik. Azt, hogy az adott területre, társasházra milyen csendháborítás jogszabály vonatkozik, az adott település önkormányzati rendelete foglalja magában, ezen felül a nagyobb társasházak saját házirenddel bírnak, amely magában foglalja az emberek békés együttélésének szabályait.

A 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet megállapítja, hogy a környezeti zaj-és rezgésterhelésnek milyen határértékeken belül kell esnie attól függően, hogy az ingatlan hol helyezkedik el, milyen messze van a szomszéd, illetve nappal vagy éjszaka történik-e a zaj. Nézzük a két leggyakoribb esetet, ahol a szomszédoknak bizony gyakran meg kell küzdeniük egymással!"

Forrás: [link]

Sok cikket, weboldalt bele lehetne még ide tenni.

tegnap 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!