Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki nem bírja a stresszt...

Ha valaki nem bírja a stresszt, akkor az a jobb, ha kerüli a stresszes helyzeteket vagy ha rendszeresen bele van kényszerítve ilyen szituációkba?

Figyelt kérdés

Rólam van szó. Hajlamos vagyok mindenen stresszelni, bár az már javult, hogy nem hetekkel előtte stresszelek, hanem ha odaérek az adott dologhoz.

Most fogom a jövő héten kezdeni az egyetemet, ami miatt persze, hogy ideges vagyok, mert ez az új életem kezdetét is jelenti, sokkal többet kell majd tanulnom, sokkal több stresszel fog járni és az álom szakmámhoz nem 3 évet kell tanulni, elég sok időt fogok az egyetemen tölteni… De nem akarok lemondani róla csak azért, mert stresszes vagyok. Illetve habár mindig is a fővárosban laktam, mostanra már kezd sokszor nagyon elegem lenni belőle, de amíg tanulok, egyetemre járok, nem tehetem meg, hogy elköltözöm.

2022. szept. 5. 07:41
 1/5 anonim ***** válasza:
27%

Ha hajlamos vagy mindenen stresszelni, akkor neked minden stresszhelyzet, tehat kerulni nem tudod :D

Majd megoldod valahogy. Jarj pszichologushoz, ha ezt esetleg meg nem tenned.

2022. szept. 5. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyire bebeszéled magadnak, hogy stresszes vagy, akkor az is leszel, úgyhogy lazíts! A jó hír, hogy a stressz egy olyan biokémiai állapot, ami az te esetedben lelki alapon jön létre, azaz életfelfogás és szemléletváltás kérdése, ezt pedig fiatalon lehet és kell is gyakorolni.

Már felnőtt vagy, a saját utadat járod, a saját terveid mentén. Ez eleve menő és megnyugtató tény. Eljutottál idáig: ez bizonyíték a képességeidre és a cselekvőképességedre. Túljutottál komolynak tűnő nehézségeken: újabb bizonyíték arra, hogy nem érdemes görcsölni. Indulj ki ezekből.

Jön az egyetem, tehát új emberek, szellemi és szerelmi kalandok várnak, kitágul a világ, elmélyülhetsz a hivatásodban: csupa pozitív hatás. Már nem a végzet sorsolja melléd a balfék osztálytársaidat, hanem a te döntésed alapján olyan közegben leszel, ahol hozzád hasonló érdeklődésű emberek vesznek körül. Alkalmasnak bizonyultál erre, nincs miért aggódni.

A stressz a túlélés eszköze, de a te túlélésedet nem fenyegeti semmi. Legfeljebb maga a stressz. :)

2022. szept. 5. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
A szorongás feloldása, Felfelé a lejtőn, A mozgás öröme - Ursus libris kiadónál jelentek meg, hátha.
2022. szept. 5. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
A Mindfullness meditációt is szokták stresszcsökkentésre javasolni
2022. szept. 5. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:
17%
Ki volt az a két szerencsétlen félkegyelmű, aki végigpirosozta az összes választ? Lol.
2022. szept. 6. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!