Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kell-e vízvezeték szerelő a...

Katona Dius kérdése:

Kell-e vízvezeték szerelő a mosogatógép beszereléséhez, hogy éljen a garancia?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy régebben kellett, viszont úgy rémlik, hogy már nem kell. Esetleg tud ebben valaki segíteni?

dec. 20. 09:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Nézd meg a készülék papírjait, gyártónként eltérő, hogy mit ír elő beüzemelésnél.
dec. 20. 10:24
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Az 1. hozzászólónak teljesen igaza van.

Olyat is előírhatnak, hogy csak az adott márka helyi képviseletének szakembere kötheti be, mármint csak akkor érvényes a garancia.

dec. 20. 10:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget. Ma szállítják ki, ha megérkezik, megnézem a papírjait.
dec. 20. 10:38
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Elektrolux/AEG hez nem kell, a többit nem tudom.
dec. 20. 10:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Gorenje-t vettünk.
dec. 20. 12:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Aki jártas az ilyenben az megoldja .A bekötés sem ingyen van.Minden gép annyit kibír,hogy garancia időben ne romoljon el. A garancia sem minden meghibásodásra érvényes.
dec. 20. 12:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem ingyen van, és be is tudom kötni magamnak. Csak azt nem tudtam, hogy ha megcsinálom magamnak, akkor elveszítem e a garanciát.
dec. 20. 12:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Kellet hozzá szerelő végül?
febr. 4. 21:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Kellett, fel volt tüntetve a garancia papíron. Kész kabaré volt az a fickó amúgy és nem a jó értelemben...
febr. 5. 09:30
 10/13 A kérdező kommentje:

Ha nem bánjátok, leírom ide az esetet, hogy ti is nevessetek egy jót, mert ezen az ember vagy nevet, vagy sír kínjában, de mivel nem vagyok egy sírós típus, én inkább már kínomban nevettem.

Úgy esett, hogy felhívtam édesapámat elkérni a számát annak a szerelőnek, aki pár éve náluk is bekötötte a mosigépet, mondván, ha oda jó volt, jó lesz nekünk is. Meg is kaptam, fel is hívtam egy pénteki napon. Lebeszéltük, hogy szerdán ráér, eljön. Kérdezte, hogy mit kell csinálni, mondtam neki, hogy mivel olyan a csap, hogy a falből jön ki, nem a mosogatóból, így kéne leállást is csinálni, meg megcsinálni úgy, hogy a mosogatóból jöjjön ki, mert meg akarjuk emelni a mosogatót, nagyon alacsony, és így a falból jövő mosogatócsap már nagyon közel lenne a tálcához, nem férne alá kb semmi. Mondta, hogy meg tudja úgy is csinálni, hogy nem kell leállás, de marad a csap a falon, csak úgy nem lesz túl szép, de legalább nemkell falat bontani. Mondtam neki, hogy ha megoldható, csak bontsa már meg a falat és csinálja meg úgy, hogy a mosogatóból jöjjön ki a csap, mert tényleg nagyon alacsony, emelni kell rajta, tudom, így többe kerül, de így szeretnénk. Megegyeztünk, hogy akkor megbontja a falat, megcsinálja a leállást és beköti a gépet. Összesen 30 ezerbe került volna (csodálkoztam is, én többre számítottam), 10 a falbontás, 10 az anyag, amit ő hoz, és 10 a bekötési díj. Rábólintottam, mondta hogy hívjam még fel hétfőn, egyeztessük a részleteket, mikor jöjjön, stb. Hívtam hétfőn. Mondtam neki, hogy férjem kivett egy nap szabit szerdára, egész nap tud jönni, ahogy neki jó. Mondta, hogy akkor délben ebédidőben kiugrik (van főállása), megbontja a falat, és 4 után visszajön megcsinálni a leállást és bekötnia gépet. De hívjam fel kedden, hogy el ne felejtse. Okés, kedden is felhívtam, megint leegyeztettünk mindent, hozza ő az anyagot, jön délben falat bontani, egyebek. De hívjam fel szerdán 11kor, hogy el ne felejtse... Még kedden délután elmentünk a vízes boltba, megvenni az új mosogató csapot és a biztonság kedvéért vettem mindent, ami kellhet, hogyha elfelejt valamit hozni, ne akkor kelljen rohangászni, pláne hogy 5kor zár a bolt és ha késik, akkor nem biztos, hogy odaér még időben megvenni a cuccokat.

Oké, szedán 11kor hívtom, hogy akkor délben tud e menni. Tud. Szupi. 12 után nem sokkal hív a férjem, hogy nem hiszem el, mi van. Jött a fickó, odaadta a kezébe a vésőgépet, hogy vésse ki a falat, ő addig elmegy ebédelni. Itt kábé kaptam egy heveny röhögő görcsöt, hogy ezis csak velünk történhet meg. Felhívtam a fickót, hogy nem így egyeztünk meg, 4 napon keresztül telefonálgattunk és minden alkalommal azt mondta, hogy ő vési ki a falat, egy szó nem volt arról, hogy férjemnek kell megcsinálni, szóval UGYE így az árból lejön a vésés díja? Mondta igen, persze. 4:45 körül megérkezett (én csak később értem haza, férjem mesélte), szóval megérkezett a fickó egy szál szerszámos ládával. Anyagok sehol, hogy jajj hát ő elfelejtette megvenni. Mondta férjem, hogy fasza, itt vannak, amiket vettünk, csinálja meg, de így az anyag díjat sem kapja meg. Végül megcsinálta, ocsmányul, de megcsinálta, meg bekötötte a gépet is. És tényleg csak egy 10est kért, de banyek szó se volt arról, hogy nekünk (férjemnek) kell a falat kivésni, ő csak kölcsönzi a gépet, se arról, hogy anyagot nem hoz.

Szóval ez volt a nagy eset. Ez megint csak megerősített abban, hogy talán jobb szakember nélkül intézni a dolgokat. Utósztori, ami megint csak megerősített ezen elgondolásomban, hogy férjem utána áthívta egy régi közös barátunkat, aki kőműves, hogy vakolja már be a feltört falat (jelzem, nem ingyen kértük). Hagyjuk, hogy hogy nézett ki utána a fal, férjemnek kellett újra csinálnia. Én hétvégén újra csempéztem a feltört részt. Nyáron tervezzük több helység felújítását (újra csempázás, festés, burkolás, stb), de az tuti, hogy többet ide szaki be nem teszi a lábát.

Amúgy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Vagy csak felénk vannak ilyen kókány szakik?

febr. 6. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!