Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Másnak is kicsit "putris" a háza?

Másnak is kicsit "putris" a háza?

Figyelt kérdés
Az interneten mindig azt lehet látni, hogy mindenki tökéletes, felújított ingatlanban él, egyre több modern házat látni. Nálunk és a környezetemben pont az ellenkezőjét látom. Pl. omló vakolat, lyukas széldeszka, töredezett fuga, rozsdás fűtéscsövek, lepattogzott festék az ajtókon. Ezeket apránként próbálom javítgatni, de olyan mintha sosem érne véget... Másnál ks ez a helyzet?

dec. 12. 15:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Semmi szín alatt nem "putris" a lakásom. Az nem azt jelenti, hogy 2 évente cserélem a bútorokat vagy 5 évente kap full új burkolatot az egész lakás. Nekem a putris azt jelenti, hogy rozoga és kopott a berendezés, nem illenek össze az egyes berendezési tárgyak, foltosak a textilek, össze-vissza színű a fal, ragacsos, piszkos a kapcsoló vagy ajtó, málik a vakolat vagy festés. Ha leszereltem pl. egy polcot akkor a fúrás helyét nem javítottam be, elvált a szegőléc stb. Mivel takarítok nem ragad semmi, ha elsárgult valami akkor cserélem. Lakástextileket veszek újat 3-4 évente. pl. függönyt vagy párnákat vagy plédeket. Törekszem az összhangra. 3-5 évente festek (hogy olcsó legyen fehérre), konyhába gyakrabban is. Burkolatcsere és bútorcsere kb. 15 évente, persze ha nem valami nagyon drága egyedi fa bútorról van szó ami maga egy vagyon. Persze ha valamelyik bútorral baleset történik (pl. leöntöttem forró csokival vagy vörösborral) és javíthatatlan akkor cserélem ahogy engedi a helyzet, nem várok vele éveket.
jan. 7. 17:50
 12/12 anonim ***** válasza:

En 2000-ben epitettem a hazat, ujonnan lett berendezve. Azota volt 2 teljes benti festes (konyhaban, furdoszobaban 1-2 alkalommal meg szukseg volt ra), szigeteles, futesrendszer csere, egyszer fel lett csiszolva a hajopadlo es a belteri ajtokat egyszer lefestettuk. Par aprobb butor (asztal, szekek, dohanyzoasztal, fogas, ciposszekreny, fuggonytarto, fuggony, par szonyeg) ki lett cserelve az evek alatt, de a haz tobbi resze 25 eves.

Iden lesz a kovetkezo felujitas, festes + ablak es redony csere.

Viszont ha korbenezek mondjuk a haloszobaban, festes utan se lesz sokkal modernebb a szoba. A csillart lecserelhetem, az nem gond, de vegyek 350k-ert egy gardrobszekrenyt, csak mert a mostanit 25 eve keszitette az asztalos, nyilvan az akkori divatnak megfeleloen. Az ajtot lefesthetem, de nem lesz modern. A hajopadlorol nem is beszelve.

A furdoszoba rendben van, szerencsere jo erzekkel sikerult csempet valasztani, meg ma is vallalhato, a furdokaddal a kovetkezo 5 evben valamit kezdeni kell.

A konyha viszont nagyon nem nez ki jol. A szekreny meg van hajolva, van olyan ajtaja, amit nem lehet rendesen becsukni, a csempe sincs mar olyan jo allapotban. Hogy 2026 vagy 2027 lesz belole, azt meg nem tudom.

jan. 7. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!