Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Másnak is kicsit "putris" a háza?

Másnak is kicsit "putris" a háza?

Figyelt kérdés
Az interneten mindig azt lehet látni, hogy mindenki tökéletes, felújított ingatlanban él, egyre több modern házat látni. Nálunk és a környezetemben pont az ellenkezőjét látom. Pl. omló vakolat, lyukas széldeszka, töredezett fuga, rozsdás fűtéscsövek, lepattogzott festék az ajtókon. Ezeket apránként próbálom javítgatni, de olyan mintha sosem érne véget... Másnál ks ez a helyzet?

dec. 12. 15:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Itt az idő és a pénz hiányával van gond, legtöbb ember nem engedheti meg szinte az állagmegóvást sem.

Ez az apránként dolog jó, de ezért nem ér véget sohasem. Egy nagy neki fogás kell, meg elhatározottság. A putri nálam inkább a felesleges dolgokkal -szeméttel teli -(semmit nem dobunk ki), igénytelen, takarítást igénylő helyekre érthető.

dec. 12. 16:09
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Azok közül akik megtehetik két féle típus van:

- Mindent apránként ahogy pénze, de főleg ideje engedi. Hitelt nem vesz fel mert sokat kell vissza fizetni, de azt nem veszi számításba, hogy x év után lehet ugyan oda jutott volna a költségekkel, mert folyamatos a drágulás.

- hitelt vesz fel és nagy részben vagy teljesen felújít egyszerre. Nyilván ő házaik a divatosabbak.

Az első verzió esetén pedig mire körbeér, kimegy a divatból a ház nagy része, meg kezdheti előről. Innen van az a köztudatba ragadt mondás is, hogy a családi házakra állandóan költeni kell.

Nos lehet fejleszteni extrákkal, de alapvetően a teljes felújítás után 15-20 évig nem igen kell vele foglalkozni.

dec. 12. 16:21
 3/12 A kérdező kommentje:
#1 Igen, pénz hiányaban kb. mindent magam csinálok, de időm alig van rá a mindennapi dolgok mellett... Egyébként nem koszos, szemetes stb, a felesleges dolgokat apránként elpasszolom, kidobalom.
dec. 12. 16:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém pont olyan. Ha nem teheted meg, hogy rendbe hozatsz mindent egy valag pénzért hanem magad barkácsolgatsz, csak végső esetben fordulsz szakemberhez akkor ez lesz örökké. Én már beletörődtem, a legtöbb hibát nem kijavítom, hanem megtanulok együtt élni vele :-D Persze a komolyabb dolgokat megcsinálom, de egy szobafestést pl. nyugodtan el lehet tolni pár évvel. Vagy két éve rossz, de azért némi trükkel használható volt a WC-tartály, pár hete cseréltem ki. Ilyesmik vannak.
dec. 12. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mire van pénze, és mi a fontos. Jártam én már kívülről szépen megcsinált házban, de belül meg 80-as évek, mert csak a látszat számít.

Magam részéről próbálom szinten tartani a házam állapotát, de egy fizetésből nem egyszerű, de azért azt is érdemes nézni, hogy rövid az élet, és ne legyünk már az otthonunk rabja, és költsünk minden pénzt az otthonunkra, hanem kell egy kicsit élni is. Épp ezért mikor pár éve, egy nagyobb összeghez jutottam, és kifizettem a hitelem, a maradékból levizsgázzam és vettem egy motort.

dec. 12. 16:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt látni, hogy mindenkinek szép van mert csak a szépet mutogatják.
dec. 12. 16:40
 7/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az enyém szép. Modern is. De kellett vagy 16 év mire minden olyan lett ahogy szeretném. Felépült minimálra 2007 -ben. Aztán jött a többi. Mert nem hitelből akartam csinálni. Persze közben kocsit is cseréltem így azzal is csúszott. Nem egyszerű ez. De többet nem szeretnék rákölteni.
dec. 12. 19:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az interneten mindig azt lehet látni, hogy mindenki tökéletes, felújított ingatlanban él,"

Kicsit tedd le azt a telefont és sétálj egyet a lakóhelyeden.

dec. 12. 20:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a putris teljesen mást jelent. Kosz, szemét, retkes falak, ragadó bútorok....

A mi házunk sem egy palota. 4 éve a miénk. Első évben a fűtést cseréltük le totál. Második évben a nyílászárókat. Utána kívülről lett leszigetelve.

Idén az udvarra ment el a pénz.

Belül le kell verni totál a vakolatot majd mindenhol, de ez egy hatalmas projekt. Addig Pl a repedéseket sem javítjuk ki, mert felesleges.

Ahogy van pénz és idő, úgy csinálgatjuk.

dec. 13. 08:35
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Felújított házban főleg azok laknak akik felújítandó házat vettek azzal a céllal hogy megcsinálják a saját ízésük szerint. Sokan laknak olyan házban ami akkor volt új mikor megvették de nem költöttek rá, így minden 30 éve ugyan úgy van.

Szüleim örököltek egy házat ami már akkor sem volt modern mikor felépült. Most meg aztán tényleg elavult, pedig ujítottak rajta idő közben. A gond hogy annyira apránként újították hogy akkor ha végig is értek volna mindennek a cseréjével akkor kezdhették volna előről. A legelső nagy újítás a fürdőszoba volt de az is már kb 25 évvel ez előtt. Utána lett a konyha újítva és később a nyílászárók apránként. A beltéri ajtók nincsenek cserélve de ha ki is lennének cserélve akkor sem modern a ház mert mint írtam, a fürdő már 25 éves, szóval arra is ráférne egy felújítás.

2 ismerősöm is úgy vett házat hogy felújítja. Mind a ketten úgy laknak benne hogy nincs teljesen kész. Ilyeneket láttam hogy a parkettának sincs szegőléce, hiányzik egy ajtótok, csak a csupasz téglák vannak. Egyik helyiségnél látszik hogy egy régi ajtó helye be van javítva de csak bevakolták, nincs is lefestve a szoba.

Csak ők nem teszik ki facebookra, ezért nem látod.

dec. 24. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!