Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 9 fokos a fűtetlen szoba, 430...

9 fokos a fűtetlen szoba, 430 m3 gáz ment el október 20 és november 20 között. Mit csináljunk, hogy nem égessünk el ennyi gázt de meleg is legyen (22-23 fok minimum)?

Figyelt kérdés

1976-ban épült kádár kocka, 10x10-es 3 szoba+ konyha, fürdő, WC. Homlokzat szigetelés nincs, a padlásfödémet valami vékony salakkal, de azért szigetelték valamennyire, az ablakok pedig nagy gerébtokos, kétszárnyú, falbak redőnytokokkal.

Az ajtók is régiek, nagyon huzatos a ház, nem tartja a meleget. 1 hónap alatt mióta fűteni kell elfogyott 5 konvektorok által 430 m3 gáz. Most egy szobát már nem fűtünk, de ott csak 9 fok van. Holnapra havazást mondanak, -10 fokos éjszakával hétvégén. Mire lenne érdemes a konvektorokat lecserélni? Klímát nem szeretnénk, ismerősünknek az van, de sok a baja vele és nem annyira hatékony. Szerintetek?

nov. 21. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
ingyenes pályázat? miről beszélsz?
nov. 22. 14:05
 12/20 A kérdező kommentje:
A VFE kft-nél igényeltük, de már fél éve fel sem hívtak. Szerintem az kamu.
nov. 22. 21:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Ingyen sosem adtak semmit!

Van az 1 millió önerővel 3+3 támogatás, nem tolonganak érte. Eddig kb 4500an igényelték és 20000 a keret.

nov. 23. 08:40
 14/20 A kérdező kommentje:
14: Részleteznéd mi az a támogatás az 1 millió önerő 3+3?
nov. 23. 10:56
 15/20 Bogica0616 ***** válasza:
Ha jól tudom: 1 millió önerő és 3 millió hitel és 3 millió támogatás
nov. 23. 12:33
 16/20 Bogica0616 ***** válasza:
Ha kamunak érzed, akkor ne használd ki a támogatást. Nekünk megcsinálták ingyen Szabolcs megyében. Nem fizettem csak egy kávét a munkásoknak.
nov. 23. 12:35
 17/20 A kérdező kommentje:
17. Én fél éve várok rájuk, Heves megye!
nov. 23. 12:44
 18/20 Bogica0616 ***** válasza:
Nézd ez nálunk úgy működött, hogy megkeresték a hivatalt, hogy szeretnének a faluban szigetelni. Gyűjtése össze, hogy kinek kell. Kitöltünk egy űrlapot, majd a szerződést ezek után hozták az anyagot és jöttek a munkások szigetelni. A vtf Kft vagy kicsoda itt nálunk nem illetékes szerintem, mert nem velük szerződtem. Van telefonszám hívd fel őket vagy keresd meg az illetékeseket, lehet felétek nem is ők csinálják.
nov. 23. 12:53
 19/20 Bogica0616 ***** válasza:
A kérdésed miatt megnéztem a gáz órát főzéssel együtt ment el 2 szoba és nagy nappali, konyha. 210 köbméter gáz ment el. Mi szeptember végen kapcsoltuk be a konvektorainkat. Homlogzati szigetelés nincs, van egy rossz ajtónk és az említett padlás szigeteléssel van. Vajog tégla ház, Kádár kocka kivitelben. Újabbak az ablakok.
nov. 23. 13:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Rosszúl fűtötök.

Állítsátok az összes konvektort 2esre, ne feljebb, ne állítgatsátok őket, hagyjátok úgy. Ha fáztok öltözzetek fel, és ne legyen olyan helység amit nem fűtötök... csak kicsesztek magatokkal mert az a helység annyot fog visszahűteni a házon, amit a többi helységben el kell pazarolnotok miatta.

Ne állítgassátok nagyobbra a konvetrort, ne kapcsolgassátok ki, hagyjátok békén... szépen lassan át fog melegedni a ház. És nem megy el 400köbméter gáz.

nov. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!