Tégla, panel vagy csúsztatott zsalus házban érdemes lakást venni?
Nem tudom eldönteni, hogy a 3 lehetőség közül melyik a jobb.
A panel házakra azt mondják, hogy az évtizedek során a lakók túlterhelték a szerkezetét a súlyos járólapokkal, sok glettelés, festés stb miatt több tonna plusz terhet kell elviselnie a szerkezetüknek...
Persze ez a tégla és csúsztatott zsalus házakra is igaz lehet...
A paneloknak, csúsztatott zsalusoknak nagy előnye a távhő. A téglaépületek meg hosszabb élettartalmúak...
Nem tudom melyik típus a jobb...
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
Nézd a panel stabil, ukránoknál is fele szétlőve, a többi áll. A villanyt rossz benne szerelni, felújítani.(festéssel, csempével hülyeség, hogy túlterheled). A téglába minden megoldható könnyen, de a görbe falak sok kihívás burmolásnál.
A csúsztatott zsalus ugyanez, csak a főfal beton.
Én a szigetelést, nyílászárót, felújított közös dolgokat, közösséget nézném
"csúsztatott zsalusoknak nagy előnye a távhő"
Csúsztatott zsalusban lakunk: nem evidencia a tavhő. Pont azért vettük, mert egyedi fűtésű. Nálunk gázcirkó van radiátorokkal. Rezsi így alacsony, nincs felesleges túlfűtés, mint panelban.
Panelhez képest (előtte 25 évig panelben laktam) ezerszer csendesebb, konkrétan nagy ritkán halljuk bármelyik szomszédot, nincs az, hogy lehúzza a wc-t és az is hallatszik. Panelben a szag is átjött. Itt elő nem fordulhat.
Bármit, csak panelt ne 😃😃
Persze a többinél meg háza válogatja. Most egy klasszik belvárosi nagy belmagasságos bérházban vagyunk. A közvetlen falszomszédot hallom néha, de őt is nagyon halkan. Máshol meg simán áthallatszik minden, mintha papírból lennének a falak, még akár panelnél is rosszabb. Szóval a panelben 100% körbehall mindenki mindenkit. A többinél legalább van esély rá, hogy jó minőségben készült el a ház.
Az viszont tényleg igaz, hogy ilyen apró-cseprő dolgok, mint benapozottság... hát ilyenekre nem figyeltek. Én ennél a konkrét lakásnál figyeltem erre, legfelső szint, világos, tágas. Padlás felé van szigetelés, minimális a fűtésktg. Nameg az is előny, hogy én kezelem a termosztátot, és nem valami idióta a távhő központban, szóval nem kell nyitott ablaknál aludnunk, hogy ne süljünk meg. Nem annyira jó az a távhő, ha normális fűtésrendszered van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!