Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tégla, panel vagy csúsztatott...

Tégla, panel vagy csúsztatott zsalus házban érdemes lakást venni?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy a 3 lehetőség közül melyik a jobb.

A panel házakra azt mondják, hogy az évtizedek során a lakók túlterhelték a szerkezetét a súlyos járólapokkal, sok glettelés, festés stb miatt több tonna plusz terhet kell elviselnie a szerkezetüknek...

Persze ez a tégla és csúsztatott zsalus házakra is igaz lehet...

A paneloknak, csúsztatott zsalusoknak nagy előnye a távhő. A téglaépületek meg hosszabb élettartalmúak...

Nem tudom melyik típus a jobb...

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.

#vásárlás #panel #lakás #tégla #csúsztatottzsalus
nov. 16. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
A betonépületek még állni fognak, mikor a téglaházak már rég összedőltek.
nov. 16. 21:50
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
A téglaépületek túl élik a ma élőket is.Az a tégla még tégla.
nov. 16. 21:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor melyikőtöknek van igaza?
nov. 16. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
A szerelvények a panelban jobbak, vagy legalábbis jobb az elhelyezkedésük. Egy csotorest pl sokkal könnyebb javítani. Egy téglánál lehet, hogy egy fél szobát fel kell túrni, mire kiderül, hol a hiba. A panel előnye még, hogy minden ablak utcai vagy parkra néző. Nincs gangra néző szoba. A hazak statikailag egyelőre jobban rendben vannak, a téglahazak kiszámíthatatlanabbak. A paneltól viszont sokaknak van averziója.
nov. 16. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd a panel stabil, ukránoknál is fele szétlőve, a többi áll. A villanyt rossz benne szerelni, felújítani.(festéssel, csempével hülyeség, hogy túlterheled). A téglába minden megoldható könnyen, de a görbe falak sok kihívás burmolásnál.

A csúsztatott zsalus ugyanez, csak a főfal beton.

Én a szigetelést, nyílászárót, felújított közös dolgokat, közösséget nézném

nov. 17. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:

"csúsztatott zsalusoknak nagy előnye a távhő"

Csúsztatott zsalusban lakunk: nem evidencia a tavhő. Pont azért vettük, mert egyedi fűtésű. Nálunk gázcirkó van radiátorokkal. Rezsi így alacsony, nincs felesleges túlfűtés, mint panelban.

Panelhez képest (előtte 25 évig panelben laktam) ezerszer csendesebb, konkrétan nagy ritkán halljuk bármelyik szomszédot, nincs az, hogy lehúzza a wc-t és az is hallatszik. Panelben a szag is átjött. Itt elő nem fordulhat.

nov. 17. 08:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Miénk is csúsztatott zsalus, konvektorok vannak, 10cm szigetelés, új ablakok. Minimális a rezsi
nov. 17. 09:26
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Bármit, csak panelt ne 😃😃

Persze a többinél meg háza válogatja. Most egy klasszik belvárosi nagy belmagasságos bérházban vagyunk. A közvetlen falszomszédot hallom néha, de őt is nagyon halkan. Máshol meg simán áthallatszik minden, mintha papírból lennének a falak, még akár panelnél is rosszabb. Szóval a panelben 100% körbehall mindenki mindenkit. A többinél legalább van esély rá, hogy jó minőségben készült el a ház.

Az viszont tényleg igaz, hogy ilyen apró-cseprő dolgok, mint benapozottság... hát ilyenekre nem figyeltek. Én ennél a konkrét lakásnál figyeltem erre, legfelső szint, világos, tágas. Padlás felé van szigetelés, minimális a fűtésktg. Nameg az is előny, hogy én kezelem a termosztátot, és nem valami idióta a távhő központban, szóval nem kell nyitott ablaknál aludnunk, hogy ne süljünk meg. Nem annyira jó az a távhő, ha normális fűtésrendszered van.

nov. 17. 17:18
 9/9 anonim válasza:
A 10 emeletes panelok erősebb alappal épültek, hogy kibírják a nagyobb terhelést,de vajon a földrengésnek tudnak-e úgy ellenállni mint a 4-5 emeletes panelok amelyeknél kisebb a kilengés? Főleg a szalag 10 emeletes panelokra gondolok, ahol az épület szélessége csak 11 méter.
nov. 22. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!