Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes fűzfát venni fűteni...

Sergio Sergio kérdése:

Érdemes fűzfát venni fűteni ilyenkor?

Figyelt kérdés
Szeptember 29-én volt egy éve hogy megcsináltam a központit és mindig akácfát veszek vízteres kandallóba, viszont akitől vettem jelenleg nem megy termelni csak januárban, ami fa volt azt pedig eladta, így ismerősöm ajánlott 5 m3 fűzfát ölnyi vastagságúak
nov. 9. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Arra számíts, hogy a fűzfának alacsonyabb a fűtőértéke, mint az akácfának.

Én jobban megbíznék a tüzépnél vásárolt fában, mint az ismerősök által ajánlott "alkalmi vételekben"

Amit januárban kitermel, az csak jövőre lesz jó fűteni -én úgy tudom.

nov. 9. 20:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tüzifát fa fajtájától függően 1-2 évig szárítani kellene fedett helyen, hogy ideális legyen a nedvesség tartama. Ha most akarsz fát venni akkor akácot érdemes venni mert annak a legkissebb a nedvesség tartalma, égni fog de messze lessz a jótól. Ha teheted akkor mindig egy fűtési szezonra előre vásárolj fát, hogy ki tudjon száradni.
nov. 9. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mikori vágás frissen az rphadt vízes
nov. 9. 21:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Vigyázz ezekkel az "ismerősi ajánlásokkal" mert a lopott fát megvenni is bűncselekmény, nemcsak eladni.

Amúgy lehet vele fűteni, miután kiszárítottad. Frissel csak elpocsékolod a pénzed.

nov. 9. 21:24
 5/10 mindentudó99 ***** válasza:
72%
A fűzfánál nem igen van értéktelenebb. Inkább füstöl mint ég.
nov. 9. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy lutri, hogy milyen. De mondjuk legrosszabb esetben, ha nagyon nedves, elteszed jövőre. Addig legalább kiszárad, nem romlik meg.

Én nyár elején szoktam venni. Az sem friss vágás. Nálam még kint van októberig a tűző napon, akkor (időjárástól függően) hordom csak be.

Én is inkább rászoktam hogy hivatalos fatelepen veszem meg a fát. Lehet hogy látszólag drágább, de annyiszor vertek már át a minőséggel és a mennyiséggel a kisebbségiek, hogy hosszabb távon ez lesz az olcsóbb.

És igen, ahogy írják a fűz nem a legjobb tüzelő. Az akác mellet a tölgy, bükk, éger, esetleg a gyertyán, ami jó. De tüzeltem már kőrissel is, kiszárítva az sem volt rossz.

nov. 9. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Én egy parkettagyártótól veszem évek óta a műszárított bükk széldeszkát annál jobb nincs.
nov. 9. 21:57
 8/10 Telelő Teve ***** válasza:
72%
Ártéri, mocsári fák nem alkalmasak tűzifának.
nov. 9. 23:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A fűzfának az egyik legalacsonyabb a fűtőértéke és a meleget sem fogja tartani.
nov. 10. 07:32
 10/10 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Csak akkor erdemes megvenni ha bagóert afják . Tegyük fel a rendes fa 40 ezer erdei m3 e ezt neg megtudod venni 15 ért. Többet nem adnék erte. Nem azert mert puha fa mert a nyár is az mégis jó tüzelö. Azért mert szenvedés vele tüzelni. Ha megveszed olcsón akkor is vegyesen érdemes használni jobb fával. Ha száraz fához nem jutsz akkor akácot vegyél ha mindenképp kell valami
nov. 10. 09:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!