Érdemes fűzfát venni fűteni ilyenkor?
Arra számíts, hogy a fűzfának alacsonyabb a fűtőértéke, mint az akácfának.
Én jobban megbíznék a tüzépnél vásárolt fában, mint az ismerősök által ajánlott "alkalmi vételekben"
Amit januárban kitermel, az csak jövőre lesz jó fűteni -én úgy tudom.
Vigyázz ezekkel az "ismerősi ajánlásokkal" mert a lopott fát megvenni is bűncselekmény, nemcsak eladni.
Amúgy lehet vele fűteni, miután kiszárítottad. Frissel csak elpocsékolod a pénzed.
Az a baj, hogy lutri, hogy milyen. De mondjuk legrosszabb esetben, ha nagyon nedves, elteszed jövőre. Addig legalább kiszárad, nem romlik meg.
Én nyár elején szoktam venni. Az sem friss vágás. Nálam még kint van októberig a tűző napon, akkor (időjárástól függően) hordom csak be.
Én is inkább rászoktam hogy hivatalos fatelepen veszem meg a fát. Lehet hogy látszólag drágább, de annyiszor vertek már át a minőséggel és a mennyiséggel a kisebbségiek, hogy hosszabb távon ez lesz az olcsóbb.
És igen, ahogy írják a fűz nem a legjobb tüzelő. Az akác mellet a tölgy, bükk, éger, esetleg a gyertyán, ami jó. De tüzeltem már kőrissel is, kiszárítva az sem volt rossz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!