Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy lakhatási...

Marcika1558 kérdése:

Miért mondják, hogy lakhatási válság van Magyarországon!? Kinek probléma ez? Inkább csak siránkozásról van szó nem?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm is albérletben lakik és 220-250 e Ft-ot fizetnek, de keresnek 400-500e Ft-ot. Simán ki tudják fizetni…

okt. 31. 14:19
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Mindenhol kb fele a fizetésnek elmegy a lakbérre. Ez régen is így volt, csak manapság menő azt mondani, hogy jajj lakhatási válság van.. úristen úristen mi lesz. Hát mi lenne? A világon sehol sem a kormány oldja meg ezeket az emberek helyett. Meg most mi a ban egy albérlettel? Nem kellett azért megdolgozni a bérlőnek! Csak beköltözik a lakásba és jól érzi magát. Ennyi… nem ő gürizett meg a lakásért…
okt. 31. 20:18
 12/43 anonim ***** válasza:
36%

5+

Értékelésemből jól látszik, hogy milyen arányban teszik azt amit én (vagy hasonló utat járnak be) egy saját lakásért vagy házért. Az is egyértelmű, hogy a többség várja a csodát, örökséget, vagy, hogy a szüleik megdolgozzanak érte helyettük!

A könyvtáros munkáról pedig annyit, ha nem jutsz egyről a kettőre, akkor váltani kell a gyűjtés idejére, amit 5-6 évvel számolhatsz. Aztán utána vissza mész könyvtárosnak. Jah, csak ehhez ki kell lépni a komfort zónából, lemondani sok mindenről, stb

okt. 31. 21:28
 13/43 anonim ***** válasza:
47%
Jaj szegény könyvtáros kidolgozza a belét. Ja, nem.
okt. 31. 22:23
 14/43 anonim ***** válasza:
63%

5

Ha vannak gyerekeid, nézz rájuk. Volt időd nevelni őket? Volt időd a családodra? Volt időd magadra? Milyen az egészségi állapotod?

A kérdezőnek:

Ma két út van.

Vagy nyomorogsz, ahogy #1 írja.

Vagy agyon dolgozod magad a semmiért, ahogy #5 írja.

Te agyondolgoznád magad? Bevállalnál minden túlórát? Szerinted hányszorosát kereshette volna meg #5, ha külfölndön dolgozza le ugyanazt az időt?

nov. 1. 08:27
 15/43 A kérdező kommentje:
14-es külföldön nincs lakhatási válság? Vagy ott szívesen fizetik ki az emberek a fizetésük felét? Ma még mindig előbb lesz bárkinek itthon saját lakása, mint külföldön
nov. 1. 08:55
 16/43 anonim ***** válasza:
55%

15

Aha. És ezt mivel támasztod alá?

nov. 1. 09:08
 17/43 anonim ***** válasza:
60%

IGEN, lakhatási és megélhetési válság van. Tény.

5-nek: Akinek olyan a munkája, az erőnléte (meg a családja), éveken át kell gályázni meg spórolni, hogy legyen egy háza? Ez így van rendben? Nem. - Vajon addig milyen volt a feleségnek, gyereknek, míg a férj évekig éjjel-nappal melózott 5-6 éven át? (Itt is olvassuk, hogy szenved, kínlódik, kiég a kismama eközben, míg a jó ember férj keresi a "sok" pénzt.) És mennyire egészséges az ilyen életmód? Mennyire EMBERI? Nem, ez nem embernek való - le a kalappal a teljesítmény előtt, de ez nem embernek való élet.

- 9-nek: A könyvtáros pedig fontos és szép szakma, értelmiségi, pedagógusi, szociális, segítő létforma - ő is megérdemelné, hogy a fizetéséből normális emberi életet élhessen! (Aki szerint csak üldögél, annak dunsztja sincs semmiről - szégyellheti magát, buta, előítéletes, gonosz és irigy - az ilyen nem méltó rá, hogy az ő alja szintjén vitába szálljunk vele.)

Szóval nincs normálisan megoldva nálunk ma sem a bérleti díj, sem a hitellel való építkezés elérhető megfinanszírozása, civilizált, rendes, igényes (nem luxus!) életmód mellett. Nincs szinkronban a szánalmas jövedelem és mindennek a nyugati színvonalú ára.

És ezen nem segít a "munkáshitel" fedőnevű újabb bepalizás.

nov. 1. 09:18
 18/43 anonim ***** válasza:
43%

5+

Eszembe nem jutott gyereket vállalni, úgy hogy még nincs megoldva a saját lakhatásom is. Az ismeretségem nagy részébe, aki albérletbe bevállaltak 1 vagy több gyereket, azok ott is ragadtak, kivéve a csokosok.

Kiváló az egészségi állapotom, és mikor a gyűjtésbe belekezdtem egyedül álló voltam. Nem tudom, de szerintem egy teljesen kész családi ház nem tekinthető semminek...

Az ingatlannal rendelkezők alapvetően 3 csoportba tartoznak:

1: Mindent egyszerre, vagy a legrövidebb időn belül, utána 10-20 évig nem piszkálja. Ez én vagyok.

2: Részletekben akár 5-10 vagy több éven keresztül újítgatják. Mire körbe érnek, kezdhetik elölről.

3: Nem izgatja hol él, jó az úgy, ahogy van.

74 év az átlag életkor, ebből 6 évet áldoztam erre, és 5. évtől már bent laktam. 4 év az a várható életem ~5,4%-a, ezt tölthettem volna hasznosabban is mint, sorozat nézés, olvasás, facebook, gyakorikérdések, de nem tettem inkább dolgoztam a házamért. Mindent egyszerre nem lehet kellenek a kompromisszumok, és sok mindenről le kell mondani. Csak sírni, és másokat hibáztatni, mindig is egyszerűbb volt.

nov. 1. 09:32
 19/43 anonim ***** válasza:
78%
Igen, a könyvtárosi az egy nagyon szép szakma, jó dolog könyvtárosnak lenni. Én magam jelenleg is 4 könyvtar aktív, beiratkozott olvasója vagyok, és számos más könyvtárnak voltam tagja életem folyamán. Nyugi, elég jól látom, mennyire "megerőltető" munka ez. Ezek az emberek 1 hetet se bírnanak ki az én, szintén diplomá(k)hoz kötött, szellemi munkakörömben. Nem véletlenül alulfizetett munka a könyvtárosé. De lehet sápogni és hápogni nyugodtan. Menj el máshova dolgozni, meglátod, miért adnak máshol több fizetést. Amúgy titkos vágyam, hogy ha megnyerem a lottót, elmenjek könyvtárosnak, de most nem engedhetem meg magamnak ezt a LUXUSt.
nov. 1. 10:01
 20/43 anonim ***** válasza:
89%

Szia! 2010-ben 10,3 millióért vettem a VI. kerületben, rendezett, liftes házban, második emeleti, utcára néző, felújítandó lakást. 5 millió volt a felújítás, berendezés. A hitel törlesztőm 55 ezer volt. Az albérletek azon a környéken 100 ezer körül voltak akkoriban.

Ma ugyanez a lakás 40 millió lenne, és a fizetések nem nőttek a négyszeresére. Szóval igen, nehezebb lakáshoz jutni.

nov. 1. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!