Miért mondják, hogy lakhatási válság van Magyarországon!? Kinek probléma ez? Inkább csak siránkozásról van szó nem?
220 at fizetnek, 400at keresnek.
10 a közösköltség, 40 legyen még a rezsi.
270 maradt 130 ezer forint a zsebében. Még egy darab wc-papírt nem vett, se egy fogkrémet, se semmit. Már havi 40 ezer forint nem elég kajára, de még csak úgy is 90 ezer forint lenne a zsebében és még akkor is csak evett. De meztelenül járkál az utcán... Ha venni akar egy cipőt az is 20 ezer forint. Ha kell egy kabát az se olcsó... Ha kell egy konyha felszerelés, egy szerszám, ha elromlik valami vagy bármi, egyszerűen nincs rá pénze. Persze esetleg egy egy larakott 5ezres lehet havonta amiből tud esetleg előkapni, de nem jön ki havi szinten pluszba, vagy nagyon számolgatnia kell a pénzeket és egyszerűen nem élvezi úgy a dolgokat.
Ezért mondják azt, hogy megélhetési válság van.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy főállás mellett, másodállást vállaltam ~4 évig. Átlag 180 órát dolgoztam a főállásomban, 80-100 órát a mellék állásban havonta. Az összes céges túlórát elvállaltam, a mi természetesem a másodállás rovására ment, de a túlóra pénz több volt. Ez mellett kő keményen spóroltam. Meg is lett az eredménye, lett egy házam. Majd a következő ~2 évben, már nem maszekoltam, de szintén elvállatam az összes túlórát, spóroltam tovább, mint az állát, hogy a fűtéskészből kulcsrész legyen.
Ami a lényeg 6 évembe került, és belül kész volt. Idén úgy döntöttem nem érdekel a ház, és magamra költöm minden pénzemet. Szintén elvállalom az összes túlórát, már nem spórolok, de ésszel vásárolok. Szeptemberre megvettem magamnak minden amit szerettem volna, ezért azóta ismét gyűjtők az udvarra. Mivel sokkal több minden összejött, mint terveztem, és kicsit túlköltöttem magamat, ezért az idei nyaralás is elmaradt. 2018-ban voltam utoljára nyaralni.
Na most a siránkozók többsége, nem hajlandó arra mit én megtettem! Szerintem jó döntés volt, és már most fele a lakáshitelem, mint egy jobb albérlet ára!
Az én munkahelyemen pl nincs túlóra… és olyan végzettségem sincs amivel maszekolni lehetne. Így is 14-15 órám megy el munkára+bejárásra naponta. Ezek tények, nem siránkozás.
5+
Akkor munkahelyet kell váltani! Én csak segédmunkás voltam egy maszeknál építő iparban.
Ha pedig folyamatos 12 órázól akkor vannak szabd napjaid
“ munkahelyet kell váltani”
Várom a tippeket, melyik munkahely fizet olyan nagyon sokat egy könyvtárosnak. :D
Nem 12 órázok.
Látom fogalmad sincs erről a szakmáról és a közgyűjteményi szféráról :)
Szóval akkor nincs válaszod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!