Lakáseladás, ajándékozás vagy átírás?
Figyelt kérdés
Amit tudni kell: 2007. decemberében lett megvette a lakás. A tulajdonos átakarja íratni a gyerekeire. Mi a legcélszerűbb megoldás? Ajándékozás, átírás, eladás? Miért? Mennyit illetéket kell fizetni. A két gyerek mindketten első lakástulajdonosok lennének.2009. jan. 7. 23:37
1/5 anonim válasza:
Olyan hogy "átírás " nincs.
Ha ajándékoz , akkor az illeték egy 10 milliós lakás után 500 ezer forint
Eladásnál 400 ezer. Ott külön felmerül , hogy miből veszi, tehát vizsgálhatják a vagyonosodást, és ha kiderül , hogy színlelt a szerződés, még bírság is kiszabható.
Úgyhogy marad az ajándékozás.
2/5 anonim válasza:
Ha a gyerekeknek van jövedelem, akkor legyen adásvétel, illeték szempontjából is kedvezőbb, na és első lakástulajoknak járó kedvezményt is kihasználhatja. Ha nincs jövedelmük akkor ajándékozás.Az illetéktörvény most jan.1-el megváltozott tudj róla. Ha megfogad egy tanácsot, az ismerősöd tetesse rá a haszonélvezetét az egész házra.
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, mindkettőnek van jövedelme. Én is így gondoltam, de nem hittek nekem...
2009. jan. 8. 09:16
4/5 A kérdező kommentje:
Lakásról van szó, pontosan nem tudom, hogy hány milliós lakásról 5-7 között.
2009. jan. 8. 09:27
5/5 anonim válasza:
az eladónak viszont adóznia kell róla. Valamennyi kedvezményt kap, de nem sokat. Pontosan nem tudom mennyit.
Az apehben tudnak tájékoztatást adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!