Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Építkezünk. Szerintetek...

Építkezünk. Szerintetek legyen pince?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint a pice hasznos, hisz a kertből nem vesz el plussz helyet, viszont van plussz terünk.

Viszont:

A tervező azt mondja, hogy a mostani előírások, szabályok nagyon megdrágítják a pince építését.

Több rétegbe kell szigetelni, stb.

Meg hát van mifelénk elég magasan lévő talajvíz.

Persze ez nem azt jelenti, hogy majd nálunk is lenne, de van rá esély.

Véleményeket, tapasztalatokat kérnék.

Köszönöm

2010. nov. 4. 21:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha magas a talajvíz,akkor nem érdemes pincét csinálni.Ilyen esős évben,mint a mostani,azokban a pincékben is feljött a víz,ahol máskor nem szokott.
2010. nov. 4. 21:42
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Ha magasan van a talajvíz, akkor nem javaslom.

Tényleg nagyon sokba kerül a szigetelés, és ha nem jól sikerül, nem fogod tudni semmire használni a helységet, ha nem is áll benne a víz, de penészedni fog, ételt bútort nem tárolhatsz benne.

A fűtésnél is kellemetlenséget okozhat, gondolom nem akarod fűteni, így viszont a földszint padlója hideg lesz (kiv ha padlófűtés) (ha a lábadnál hidegebb, növeli a hidegérzetet)

2010. nov. 4. 21:43
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Hidegebb tőle a lakás.Bár 4 éve építkeztem pince nélkül,ismerősök mondják,hidegebb van télen miatta.
2010. nov. 4. 21:48
 4/13 anonim válasza:
86%
Nekünk is pincés a ház,és térdig ért a víz,de már kiszivattyúzták.A fal leázott,pattog le róla a vakolat/festék. Már 2.éve jött fel ennyire. Én nem tanácsolom neked.
2010. nov. 4. 22:30
 5/13 anonim válasza:
71%
Szerintem a pince felesleges. Csak viszi az energiát és nem ad annyival több teret. Na és félelmetes este sötétben lemenni oda! :D
2010. nov. 4. 22:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
hogy pozitívat is mondjak: viszont van hova hordani a lomokat, nyáron is hűti ám a lakást, nem csak télen, tehetsz bele fagyasztóládát, zöldséget-gyümölcsöt, bikicklit, télen le tudod hordani oda a virágokat.
2010. nov. 4. 22:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak jo tapasztalataim vannak a pincevel kapcsolatosan, mivel nyaron sem kell a hutobe rakni az uditot, sem a zoldsegeket.

Telen pedig szinten a pinceben, foldet kell tenni es abba kell elrakni a zoldsegeket, igy mindig friss zoldsegbol tudsz fozni pl.

2010. nov. 4. 23:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Én pincelakásban lakom. Nyáron nem kell klíma :)
2010. nov. 5. 02:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy nem olcsó megcsináltatni, főleg, ha magas a talajvíz, érdemes inkább kicsit a felszín fölé emelni, így inkább szuterén lesz, nem igazi pince. Igaz, így a lakótérbe - a földszintre - lépcsőn kell felmenni, de ha ezt nem bánod, szerintem nagyon jól jársz. A pincébe lehet garázst tenni, mosó- és szárítóhelyiséget (nem a lakótérben dürrög a mosógép és nem a nappaliban lógnak a zoknik), lent tárolhatod a bringákat, karácsonyfadíszeket, kerti szerszámokat, fagyasztót, stb., nem foglal el a kertből további helyet a garázs, és a tárolók, no és ha új építésű a ház, érdemes a fűtésrendszer lelkét is külön tenni, helyet hagyva a későbbi bővítésre, modernizálásra (gázkazán, vegyes- vagy pelletkazán, napkollektor belső tárolója, vezérlők, stb.-nek is érdemes helyet hagyni, még ha most nem is akarsz ilyen komplett rendszert, nem tudhatod, mit hoz a jövő). Persze ehhez érdemes falakkal elválasztani a tereket a kféle funkciók szerint. Szomszédunk és 2 barátunk így csinálta meg, "irigyeljük" is őket :=) és ők sem bánták meg. Például a víz- és fűtésvezetékek a pincemennyezetre erősítve futnak, amikor a szomszédnak volt egy csőtörése, nem kellett mindent szétvésni - ezzel szemben pl. nekünk sajnos 7 méter hosszan tépték szét a padlót a házban, mire rátaláltak a hibára. Igaz, a biztosító fizette a munkát, de megdöglöttünk a porban, mocsokban és már ugyanolyan burkolatot sem tudtunk szerezni, mindent le kellett cserélni.. sorolhatnám.
2010. nov. 5. 06:35
 10/13 anonim ***** válasza:
27%

Nekem pincés házam van, jól szigetelt, nem jön fel a talajvíz.

De ennek ellenére nem vennék többé ilyent.

(Sem emeleteset, sem tetőtereset!)

1. Pincét ott "érdemes" építeni, ahol nincsen hely, vagy drága a telek.

2. Irreális mértékben megdrágítja az építkezést.

3. Utálatos dolog állandóan lépcsőzni.

4. Mindig ott lebeg a lehetősége az esetleges vízbetörésnek.

5. Előbb utóbb tele lesz lomokkal, mert nem fogsz kidobni semmit, hiszen "csak leviszed ideiglenesen" a pincébe.

Remélem, hogy segítettem.

2010. nov. 5. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!