Építkezünk. Szerintetek legyen pince?
Véleményem szerint a pice hasznos, hisz a kertből nem vesz el plussz helyet, viszont van plussz terünk.
Viszont:
A tervező azt mondja, hogy a mostani előírások, szabályok nagyon megdrágítják a pince építését.
Több rétegbe kell szigetelni, stb.
Meg hát van mifelénk elég magasan lévő talajvíz.
Persze ez nem azt jelenti, hogy majd nálunk is lenne, de van rá esély.
Véleményeket, tapasztalatokat kérnék.
Köszönöm
Ha magasan van a talajvíz, akkor nem javaslom.
Tényleg nagyon sokba kerül a szigetelés, és ha nem jól sikerül, nem fogod tudni semmire használni a helységet, ha nem is áll benne a víz, de penészedni fog, ételt bútort nem tárolhatsz benne.
A fűtésnél is kellemetlenséget okozhat, gondolom nem akarod fűteni, így viszont a földszint padlója hideg lesz (kiv ha padlófűtés) (ha a lábadnál hidegebb, növeli a hidegérzetet)
Nekem csak jo tapasztalataim vannak a pincevel kapcsolatosan, mivel nyaron sem kell a hutobe rakni az uditot, sem a zoldsegeket.
Telen pedig szinten a pinceben, foldet kell tenni es abba kell elrakni a zoldsegeket, igy mindig friss zoldsegbol tudsz fozni pl.
Nekem pincés házam van, jól szigetelt, nem jön fel a talajvíz.
De ennek ellenére nem vennék többé ilyent.
(Sem emeleteset, sem tetőtereset!)
1. Pincét ott "érdemes" építeni, ahol nincsen hely, vagy drága a telek.
2. Irreális mértékben megdrágítja az építkezést.
3. Utálatos dolog állandóan lépcsőzni.
4. Mindig ott lebeg a lehetősége az esetleges vízbetörésnek.
5. Előbb utóbb tele lesz lomokkal, mert nem fogsz kidobni semmit, hiszen "csak leviszed ideiglenesen" a pincébe.
Remélem, hogy segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!