Egy 100 literes bojler elég ilyen felhasználás mellett?
Eddig gáz melegítette a vizet, ergo soha nem fogyott el a melegvíz.
Most nagy felújítást csináltunk, a régi rendszer teljesen kuka lett, és a víz-gázos szerint elég a 100 literes nekünk (2 felnőtt, és egy 1 éves gyerek)
Viszont van kádunk is, amit én hetente 1-2 alkalommal szeretek kihasználni, de alapvetően mindketten zuhanyzunk általában.
Illetve a mosogatás van még amire használnánk.
A kád űrtartalma 300 liter, nyilván nem csak forróvízzel engedem tele.
Viszont a villanyszerelő azt javasolta, hogy éjszakaira kössük a bojlert mert amúgy vaskos villanyszámlánk lesz.
Tartok tőle, hogy egy kádazás után már semmire nem marad majd melegvíz.
Sosem volt bojlerünk, így nem tudom, hogy mennyi idő amíg visszamelegíti a vizet, tényleg éjszakain célszerű e?
Elég lehet ez vagy jogosan tartok tőle, hogy nem?
Ez a típus lenne:
Elègnek elèg lesz zuhanyzáshoz. De fürdès után várhatsz a zuhanyzasra. Èjszakain meg tuti, hogy nem lesz több melegvized. Villanybojlernèl nem igen fürdenek kadba, mert az elèg húzós.
Akkor inkább egy Ariston velis.
Rajtatok múlik.Az éjszakainak van előnye meg hátránya is.
A nappali bekötéssel is lehet takarékoskodni. 2 tarifa között nem sok a különbség.Csak magyar gyártmányút vennék.
Nyilván a kádban fürdés után már nem zuhanyzok.
Mondjuk akkor más se....de ennek hány óra mire visszamelegíti a zuhanyzáshoz?
Meg akkor menjen nappali áramra?
Mert itt tényleg heti 1-2 kádazásról van szó, főleg esős napokon szeretek ha eláztam, vagy ha télen a hidegben sokat kint voltam. (nyáron szinte zéró a kádazás)
Nekünk 80l-es bojler is elég volt 3 kisgyerekkel 2 felnőttel, viszont zuhanyzunk, nem kádban fürdönk.
Előző nyáron ki volt bontva fűtés, dolgoztam rajta. Tudna így is működni a gázkazán csak melegvíz előállítással, de nem mertem hagyni, nehogy beinduljon a fűtés miközben le van zárva a fűtés kör. Okosabb kazán, de sztem pont emiatt butább.
Nah mind1, pár hónapig ment. Működött, de rettenetes villanyszámlát kreált. Én nem javaslom a sima villanybojlert. Még nem próbáltam, de szerintem a hőszivattyűs bojler sokkal jobb választás.
"Még nem próbáltam, de szerintem a hőszivattyűs bojler sokkal jobb választás."
Sajnos nem! Én is gondolkodtam ezen, de téves út!
-Egyrészt az ára soha nem térül meg, most is kb. 600ezer Ft egy ilyen.
-Másrészt, ahova teszitek, a környezetét hűti. Télen, vagyis az energiaigényes szezonban lehűti a fürdőszobát. Ez járulékos hőveszteség, amelyet fűtéssel vissza kell pótolni. Vagyis a hőszivattyú semmit nem ér ebben az esetben.
-Harmadrészt, bonyolult, összetett felépítésű egy hőszivattyús bojler, a villamosság és a gépészet bele van zsúfolva egy dobozba. Ha hiba van, ki javítja meg és mennyi pénzért? Egy közönséges Hajdu-t kb. bárki vizkőtlenít, meg betétet cserél, de ezt a hőszivattyúst az isten se szakérti meg...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!