Egy 100 literes bojler elég ilyen felhasználás mellett?
Eddig gáz melegítette a vizet, ergo soha nem fogyott el a melegvíz.
Most nagy felújítást csináltunk, a régi rendszer teljesen kuka lett, és a víz-gázos szerint elég a 100 literes nekünk (2 felnőtt, és egy 1 éves gyerek)
Viszont van kádunk is, amit én hetente 1-2 alkalommal szeretek kihasználni, de alapvetően mindketten zuhanyzunk általában.
Illetve a mosogatás van még amire használnánk.
A kád űrtartalma 300 liter, nyilván nem csak forróvízzel engedem tele.
Viszont a villanyszerelő azt javasolta, hogy éjszakaira kössük a bojlert mert amúgy vaskos villanyszámlánk lesz.
Tartok tőle, hogy egy kádazás után már semmire nem marad majd melegvíz.
Sosem volt bojlerünk, így nem tudom, hogy mennyi idő amíg visszamelegíti a vizet, tényleg éjszakain célszerű e?
Elég lehet ez vagy jogosan tartok tőle, hogy nem?
Ez a típus lenne:
#9: en 2-300e- lattam hoszivattyus gepeket. Nalunk a kazanhazban van ahop nem lenne gond a hutes. Azert nem egy klimarol van szo. Nem tudom, hogy a vezerelt aram mennyivel olcsobb, de 200kw-ot siman megeszik a gep ha nem langyosra allitod.
A hoszivattyu nem egy bonyolult eszkoz.
Talán elég, de a vízfelhasználási szokások egyéniek. Ha a fal elbírja, vegyél inkább 120 literest, és ha sok, állítsd kisebbre a vízhőfokot. Akkor nem vízkövesedik olyan gyorsan, illetve a 120-asnak csak azonos hőfokon nagyobb a hővesztesége, ha arányosan lejjebb veszed (azaz egyenlő vízfelhasználásnál hasonlítjuk össze) akkor kb. ugyanaz. Így ha jönnek nendégek, akkor a vízhőfok átmeneti megemelésével mindenkinek jut majd melegvíz.
Ha viszont nem éjszakairól megy, akkor elég egy kisebb is: ami hamar kifogy, az gyorsan újra is melegszik.
Nekünk 120l-es ariston van.
2 felnőtt, 2 kisgyerek.
Minden nap mosogatok, minden nap kádban fürdünk mind a 4en (gyerekek mondjuk együtt még)
Nekünk bőőőőven elég.
Ja és éjszakain van. Férjem villanyszerelő, ő ragaszkodott ehhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!