Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni felső -...

Mit lehet tenni felső - oldalsó szomszéd klímájával?

Figyelt kérdés

2. emeleten lakok és ritkán, de azért sokszor előfordul, hogy a 3. emeleti "oldalsó" szomszéd klímájának kondenzvize ha kedvezőtlen a széljárás becsöpög az én erkélyemre. Ami főleg télen lehet még zavaró, ha fűtésre is szeretné használni.

Most lett rakatva a klíma és nem értettem többször, hogy miért tiszta víz az erkély, aztán láttam, hogy a kondenzvíz gyakorlatilag erős szélnél hozzám csöpög be. Normál esetben a társasház elé az előkertbe.

Szóltam a szomszédnak, azt mondta, hogy korlátozás nincs rá, hogy oda csöpögjön ahová kivitelezték, arról meg, hogy a széljárás milyen ő nem tehet.

szept. 28. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megkérheted, hogy cserélje kicsit hosszabbra a kivezető csövet, hogy messzebbre csöpögjön az előkertbe, de szerintem azzal a plusz tíz centivel nemigen leszel bentebb, szeles idő esetén mindegy, mit csinál vele.
szept. 29. 00:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj a szomszéddal, hogy oldja meg. Pedig de, az előkertbe, utcára sem csöpöghetne hivatalosan tudtommal. (Nálunk vissza volt vezetve a cső egy benti lefolyóba, különben a gangra csöpögött volna és bizony télen balesetveszélyes meg járólapnak sem tesz jót. De minimum egy hosszabb cső a saját erkélyén egy vödörrel is lehet megoldás.)
szept. 29. 05:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt feltételezem, hogy ez kimeríti a birtokháborítás fogalmát, mivel a magánterületed használati értékét csökkenti (pl. nem tudsz ott ruhát szárítani), és ezért a jegyzőtől birtokvédelmet lehet rá kérni. Mert oké, hogy nem a te erkélyedre van vezetve, de ha rendszeresen oda kerül a víz, akkor a kivezetés nem megfelelő.

Hogy igazam van-e, vagy tévedek, ezt megmondja neked a helyi jegyző, ha beszélsz vele.

szept. 29. 08:03
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Dehogynem: van korlátozás. Egyáltalán nem csöpöghet sehova, fel kell fognia. Mi is vödörbe gyűjtjük.
szept. 29. 08:09
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

2, Előkertbe akkor csöpöghet, ha nem betonra, hanem zöldterületre folyik a víz. A növényeknek még jót is tesz. Nekünk is így van, és nem kókányklímás tette fel, én is utánanéztem a dolognak. :)

Betonra, járólapra stb. valóban tilos, még ha sokszor le is tojják. :/

Nyilván a legideálisabb az, ha van a közelben a falon ereszcsatorna, amibe bele lehet vezetni, de ez nem mindig megoldható.

szept. 29. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Szabálytalan szerelés,érdemes szólni ezért.
szept. 29. 12:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha egy éven belüli a szerelés-jegyző. Ajánlatos némi videó is hozzá.

Ha egy évnél régebbi a szerelés, sajnos csak magánvádas per jöhet szóba.

szept. 29. 13:09
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindenkinek a hasznos válaszokat
szept. 29. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!