Feljelenthetem a szomszédot csendháborításért, ha egész éjszaka megállás nélkül ugat a kutyája?
A baba hozzászokik ne izgulj. Ti meg úgysem aludtok a baba mellett.:)
Fèlretève igen a kèrdèsre a válasz. Jegyzőnèl tudtok birtokvèdelmet kèrni.
Mivel nem a szomszédod ugat egész éjjel, az ugatásért nem tudod feljelenteni. Jelentsd fel a kutyát!
Majd jól megbüntetik és akkor csendben marad.
Ja, nem. Mert ez egy kutya.
A babát nem fogja zavarni. Sőt, kifejezetten nem ajánlom, hogy arra szoktassátok, hogy teljes csendben alszik, mert akkor soha, sehol nem fog tudni elaludni amikor valami mozgás van körülötte.
A babák alszanak ha álmosak, fel se tudod kelteni őket. Bárhol, bármikor jól tudnak aludni, hozzászoknak a zajhoz a terhesség alatt az anya hasában.
A mi gyerekeink nem voltak csendben, védve minden apró zajtól. Simán aludtak is mindenhol. Ettől még ha fájt a foga, hasa akkor sírt, nem aludt egyik sem. Se zajban, se csendben, az egyáltalán nem érdekelte.
Barátaink elszúrták, a babát elrontották, csak teljes csendben altatták. Utána később, több hónapos kora után még megmozdulni sem tudtak a lakásban amikor a gyerek aludt, a legkisebb zajra felébredt és nem is tudott elaludni, hiába volt fáradt. A második gyerekkel már nem ezt csinálták.
A gyereket nem fogja zavarni a kutya. Téged zavar és ezt fogja érezni a baba, emiatt nem fog aludni, mert te ideges, feszült leszel amikor ugat a kutya és azt hiszi baj van.
Amúgy félretéve a hülyeséget, valóban nem jó ha állandóan ugat a kutya a szomszédban, de annak oka van, hogy ezt teszi. Azt kellene kideríteni, hogy miért ugat a kutya állandóan. Minket 8 család vesz körbe és abból 4-nek van kutyája, kint a kertben mind. 2 családnál nem is 1 hanem 2 kutya van. Nem szoktak ugatni csak ritkán. Akkor ugatott az egyik sokat amikor elutaztak a gazdái és csak etetni járt át hozzá valaki. Egyedül volt és ezért ugatott sokat. Ritka az amikor a kutya ok nélkül ugat és ha ezt megtaláljátok, akkor tudtok az ugatás ellen tenni. A feljelentés nem segít. Mit tehet vele a gazdája? Ragassza be a száját vagy verje meg ha ugat?
2-es!
Engedje be a házba, hogy ne hallatszon az ugatása, vagy ha nem tudja megoldani, akkor vigye menhelyre. Van egyébként ugatásgátló nyakörv is.
Ne a szomszédok probémája legyen, hogy miért ugat egész éjjel a kutya.
Az én szomszédom kutyája elkezdett egész éjjel vinnyogva ugatni. Pár nap után szóltunk neki, annyit mondott, hogy ő nem hallja. Következő héten is szóltunk, aztán mégegyszer. Semmit nem csinált, nem érdekelte. Szóltunk a jegyzőnek, 2 hét múlva még mindig, minden este 10-től hajnal 3-ig vinnyogott.
Már nincs kutyája a szomszédnak...
férjem barátjáék most vannak ebben. Igaz nem baba miatt, hanem mert nem tudnak aludni.
Nekik ügyvéd azt tanácsolta, hogy vegyenek ilyen decibel mérőt, vagy mi annak a neve.
2-3 éjszaka rögzítsék milyen erősségű az ugatás. Ha a határérték felett van (nem tudom mi a határ), akkor tegyenek feljelentést. Kötelezhetik a gazdát, hogy pl estére a kert végébe kenelbe csukja be a kutyát.
(Én csak azt írtam le, amit tőlük hallottam. A valóságtartalma ez alapján nem 100%)
De 2 kisgyerekes anyukaként, egy ugatós kutya szomszédjaként írom, hogy a gyerekeket soha az életbe nem hatotta ez meg. Ha én voltam kiborulva a kutyára, akkor érezte rajtam a gyerek a feszkót, amiatt volt ő is sírós. nem a kutya miatt.
A kint lévő kutyákra nem vonatkozik a csendháboritás.
Az okot kellene megkeresni.A csellengő macskákat bent tartani,máris csend lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!