Beázás ellen mi a legjobb megoldás - amihez nem kell
tetőt cserélni?
Figyelt kérdés
Kertes ház, rossz állapotú cseréptetővel és fa födémmel. A cserepek között befolyik a víz a padlásra, onnan pedig le a lakásba.
Folyton beázunk, jelenleg a csepegés alá rakott vödörrel orvosoljuk, de ez így azért elég gáz, ráadásul folyamatos stressz hogy mikor kezd új helyen csöpögni. Már ott tartunk hogy ha esőt mond aznapra és el kell mennünk otthonról, akkor az elektronikai eszközöket letakarjuk nylonnal... nem jó ez így.
A ház nem saját, így nem szeretnénk tetőt cseréltetni saját pénzből. De a tulajdonost meg nem érdekli, őt nem zavarja.
Van valami bevált "sufni" megoldás erre? Meg lehet valahogy szüntetni a beázást olcsón és kevés munkával?
Nincs erre olcsó megoldás, költözzetek másik albérletbe.
szept. 13. 14:12
2/14 anonim válasza:
Nálam a födém le van terítve fóliával, így a födémet és a lakórészt nem éri víz. Korábban a cserepek közét kinyomtam szilikonnal, egy darabig jó volt, de gondolom a szél idővel megmozgatta a cserepeket hézagok keletkeztek így most megint beázik. Most az lesz legközelebb, hogy bitumenes lemezből vágok csíkokat és a kritikus cseréphézagokra ráolvasztom.
szept. 13. 14:16
3/14 anonim válasza:
Meg lehet venni bitumen habarcsot vödörben, jó sűrű fekete massza, lehet hogy azzal is megkenem. Akiké előttem volt a ház, időseké, azok is foltozták. Rongydarabokkal, szivacsdarabokkal, vaslemezzel, rossz bicikligumival, kb. mindennel is. Ezeket be lehet ugye nyomogatni a résekbe. Hát ennyit tudtam segíteni, kísérletezz.
szept. 13. 14:22
4/14 A kérdező kommentje:
Nem tudunk másikba költözni.
Köszi, ilyesmivel próbálkoztunk eddig, de nem sokáig jó utána. :(
szept. 13. 15:15
5/14 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy a cserepek között folyik be a víz? Elmozdultak a helyükről vagy eltörtek? Nem tudom, mennyire mentetek végig a padláson, de ami elmozdult a helyéről, azt vissza kellene illeszteni, hogy ne legyen rés. Ha pedig eltörtek, akkor cserélni kellene egy sértetlenre. Nincsen cserének való cserép valahol a házban? Esetleg be lehet szerezni pár hasonlót, ha beszereztek pár tucattal, az nem drága.
szept. 13. 17:29
6/14 anonim válasza:
#5 Egy ilyen régi háznál az évtizedek alatt minden cserép elmozdult már. Nem lehet őket rendesen visszailleszteni.Ne úgy képzeld el mint a mai új, tökéletesen passzoló cseréprendszerek. Ha kívűlről ránézel a tetőre, látod hogy oldalirányba is hullámos, minden régi ház ilyen, vélhetően a kérdezőé is. Az én tetőm is közel 60 éves, de még egy 5-8 évet kibír, addig lehet toldozni foltozni. A törötteket nyilván kicseréli az ember, nálam is van pótcserép a padláson is, udvarba is, meg bontandó melléképületről is lehet leszedni.
szept. 13. 19:56
7/14 anonim válasza:
5-ös vagyok, igen ez ismerős, az én tetőm is régi. Csak ha a kérdezőnek a rések betömése se segít és vödröt kell alárakni, akkor a problémás részeknél talán segíthetne a cserepek rendezgetése, cseréje.
Ebből van többféle, több márkához, és nem mindegyik jó minden anyaghoz.
1 tubus nem sok mindenre elegendő, a legegyszerűbb, ha veszel egy kartonnal olyan boltba ahol vissza adják a pénzt, ha vissza viszed a maradékot pl BNF.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!