Beázás ellen mi a legjobb megoldás - amihez nem kell tetőt cserélni?
Kertes ház, rossz állapotú cseréptetővel és fa födémmel. A cserepek között befolyik a víz a padlásra, onnan pedig le a lakásba.
Folyton beázunk, jelenleg a csepegés alá rakott vödörrel orvosoljuk, de ez így azért elég gáz, ráadásul folyamatos stressz hogy mikor kezd új helyen csöpögni. Már ott tartunk hogy ha esőt mond aznapra és el kell mennünk otthonról, akkor az elektronikai eszközöket letakarjuk nylonnal... nem jó ez így.
A ház nem saját, így nem szeretnénk tetőt cseréltetni saját pénzből. De a tulajdonost meg nem érdekli, őt nem zavarja.
Van valami bevált "sufni" megoldás erre? Meg lehet valahogy szüntetni a beázást olcsón és kevés munkával?
Azt tényleg nem ártana tudni, hogy mi a probléma konkrétan, miért folyik be a víz. Töröttek a cserepek, vagy csak elmozdultak. Ha tudnánk, mi a baj, az alapján lehetne megoldást javasolni.
6
Egy 90 éves ház és a hasonló korú melléképületek tetejét tartom karban. Oké, hogy kissé el vannak deformálódva a cserepek, de a víz még most is ugyanúgy lefelé folyik, mint 90 éve.
A deformálódás miatt a szél jobban átfúj a tetőn, de a víz ugyanúgy lefolyik a cserepeken, sehol nincs beázás. (Kémények mellett volt, de egyiket megcsináltam, a másik kéményt meg lebontottam, az állaga miatt.)
A disznóól előtetőjére raktam ingyen kapott másféle bontott cserepet, és az innen kijött cserepeket tudom használni a házhoz. Tökéletesen működnek a javítások, nulla a beázás. A lebontott kémény helyére is innen jutott cserép.
Az elmozdult cserepeket vissza lehet rakni. Ha egy-két helyen nagyon megereszkedtek a lécek, emiatt nincs elég lejtés, azokat lehet cserélni, akár jobb használtra is. A törötteket, sérülteket lehet cserélni, biztos nem sok százról van szó. Még olyan szokott lenni, hogy a perem, ami a rásimuló másik cserép alatt van, letört, és nem vezeti el a vizet.
Jófogáson, Marketplace-en ingyen is adnak cserepet. De ahol fizetni kell érte, ott is ilyen 25-50 Ft általában darabja. Még 20 db 50 Ft-os is csak egy ezres, és akkor rendesen meg van csinálva, nem gányolás. Olyat kell keresni, ami azonos formájú.
Csak elmozdultak, megigazgatjuk de újra elmozognak. Meg eleve nem zárnak olyan jól.
Most hétvégén végül kapcsoztunk fel vízálló fóliát, este kiderül működött-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!