A szocializmusban a tüzépeken egyfajta csempe, járólap, wc,mosdó,kád volt vagy pár fajta volt azért?
Csempe és cementlap (nem járólapnak hívták) volt néhány féle, de wc, kád, mosdó szerintem csak egyfajta volt.
A cementlap bizonyos értelemben jobb volt, mint a mostani járólapok. Felmosás után finom tisztaság illata volt, és ha volt rajta egy kis por, vagy más szennyeződés akkor sem lett balesetveszélyes, nem csúszott.
Leginkább semmi nem volt. B30 téglára fél évet vártunk. Szanitert az egyik rokontól tudtunk hozni, aki karbantartó volt az egyik iskolában.
Fehér csempét a helyi laktanyából lopta apám, ahova bejárt dolgozni. Vitte a tisztnek a két nagy füstölt malac sonkát, meg a kolbászokat, hogy ne problémázzanak a kapunál.
Sosem felejtem, egyszer bementem a tüzépre, ott állt a dobozos IFA pakolták fel a színes járólapokkat. Kérdeztem, azok mennyibe kerülnek. Mondták, már el van adva (a tanácselnök fia építkezett)
Apám 1990-ben kapott egy fülest, hogy 70km-re, Siófokon van fürdőkád, így tudott szerezni. Pedig akkor már több fajta csempe, szaniter forgalomban volt.
Régebben volt a kék és fehér 15x15-ös csempe, aztán kész. Utána meg a cseppmintás csempe és járólap, ami szerintem undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!