Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szocializmusban a tüzépeken...

A szocializmusban a tüzépeken egyfajta csempe, járólap, wc,mosdó,kád volt vagy pár fajta volt azért?

Figyelt kérdés
aug. 30. 23:39
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Csempe és cementlap (nem járólapnak hívták) volt néhány féle, de wc, kád, mosdó szerintem csak egyfajta volt.

A cementlap bizonyos értelemben jobb volt, mint a mostani járólapok. Felmosás után finom tisztaság illata volt, és ha volt rajta egy kis por, vagy más szennyeződés akkor sem lett balesetveszélyes, nem csúszott.

aug. 30. 23:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Volt amikor egyfajta sem volt, feliratkpztál, hogy kell, aztán hónapok múlva szállították ami éppen volt.
aug. 30. 23:55
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Mikor építettem a házam, 77ben, 23évesen, jeleztem a helyi tüzépnél, hogy kell tégla, mondták hogy nincs, de 2hét mulva jön a szállítmány így 4hét múlva beállított egy teherautó megpakolva salakblok téglával, tetszik nem tetszik ez van alapon.
aug. 31. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
82-ben építkeztünk. Majdnem teljesen szétszedtük a régi házat, kiköltöztünk 2 gyerekkel a kert végébe egy sátorba, és nagyon igyekeztünk, hogy az iskolakezdésre be tudjunk költözni az új házba. Az alapot csináltuk, mikor fogytán volt a sóder rendelni akartam, azt mondták 1-2 hónap múlva lesz. Elég kétségbeejtő volt a helyzet, mikor megláttam egy KAMAZt, ami egyenesen felénk tartott, és megkérdezte, nem kell-e sóder. Kellett.
aug. 31. 00:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább semmi nem volt. B30 téglára fél évet vártunk. Szanitert az egyik rokontól tudtunk hozni, aki karbantartó volt az egyik iskolában.

Fehér csempét a helyi laktanyából lopta apám, ahova bejárt dolgozni. Vitte a tisztnek a két nagy füstölt malac sonkát, meg a kolbászokat, hogy ne problémázzanak a kapunál.

Sosem felejtem, egyszer bementem a tüzépre, ott állt a dobozos IFA pakolták fel a színes járólapokkat. Kérdeztem, azok mennyibe kerülnek. Mondták, már el van adva (a tanácselnök fia építkezett)

aug. 31. 12:07
 6/9 Paczalos István ***** válasza:
'87-ben többféle tégla, és még gázszilikát is volt a tüzépeken, legalábbis Pest megyében abban a faluban, ahol felnőttem. Kádból volt 2-3 féle, mosdóból is 3-4 féle. Viszont csempe és járólap főleg a Zalai volt, meg valami Csehszlovák..
szept. 1. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Apám 1990-ben kapott egy fülest, hogy 70km-re, Siófokon van fürdőkád, így tudott szerezni. Pedig akkor már több fajta csempe, szaniter forgalomban volt.

Régebben volt a kék és fehér 15x15-ös csempe, aztán kész. Utána meg a cseppmintás csempe és járólap, ami szerintem undorító.

szept. 1. 21:02
 8/9 Sághegyi Péter ***** válasza:
Volt választek. Nem akkora mint manapság de volt. Meg KGST termekekkel is sinesítettek a választekot. Nekem pl. cseh gyártmányú csempem es padlólapom van 1987-ből.
szept. 11. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:
8, ez azért eléggé régió függő volt. Nem jelenthető így ki, hogy volt választék, max az, hogy nálatok volt.
szept. 11. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!