Van valakinek kombinált fűtése? Radiátor és padlófűtés is a lakásban, ami külön-külön működtethető. Melyik a gazdaságosabb?
Figyelt kérdés
Nekünk mindkettő van, de akárhogy is nézzük, sokkal több gáz megy el vele, mint a radiátorokkal. Igaz, hogy hőérzetben teljesen más, de nagyon drágának bizonyul. Pedig mindenki azt mondja mennyire gazdaságos. De hogy????2010. nov. 2. 18:40
1/4 anonim válasza:
Padlófűtésnél először átmelegedig az aljzat majd utána a levegő, ennek az az előnye, hogy tovább tárolja a hőt, radiátoroknál pedig közvetlenül a levegő fűtődik fel. Ha sokat nyitogassátok az ajtókat, akkor jobb a padlófűtés.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem nyitogatjuk sokat, de pl. a radiátornál én még akkor is fázok, ha 22 fokra van állíva a termosztát,a padlófűtésnél meg pólóban szaladozok 20 fokban. Nagyon szeretem, hogy "melegebb" van így. De azért feccoltunk bele ennyi pénzt, hogy majd olcsóbb lesz, kevesebb gázt fogyaszt. Ezt én nem tapasztalom. Mi csinálunk rosszul vmit vajon?
2010. nov. 2. 20:52
3/4 anonim válasza:
Szia!
Nálunk is így van.
A szobákban radiátorok, a többiben padlófűtés. 90 nm-es tetőtéri lakásunk van amúgy.
Tavaly a leghidegebb hónapban volt 16ezer a gázszámlánk (havi diktálásos).
21 fokra van beállítva a padlófűtés termosztátja, hajnalban szokott bekapcsolni, 3 órát megy, 22 fokig felmegy a hőmérséklet és azt egész nap tartja.
Ha a szobákban szeretném, hogy egész nap 21 fok legyen, akkor kb. 5x bekapcsolna a kazán (kondenzációs amúgy), ja és akkor még nem szellőztettem egyáltalán, a lábam viszont lefagy bent és odafagy a fenekem is a padlóra, olyan hideg, pedig tetőtér és laminált padló.
Úgyhogy szerintem gazdaságosabb a padlófűtés, bár én nem vagyok szakértő :)
4/4 anonim válasza:
Én azt mondom,meg mondják is,hogy radiátorokhoz jó egy hagyományos kazán is,viszont padlófűtéshez turbós vagy kondenzációs ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!