Hány fok van nálatok jelenleg a házban, lakásban?
Régen is voltak szerintem melegek, csak ritkaság volt a 35 fok feletti hőmérséklet. Mondjik egy-két napra előfordult 5 évente (csak írtam egy példát). Ma meg a 38 fok hetekig, az egy teljesen átlagos nyári időszak. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy 40 foknál kezdünk sápitozni, 30-32 meg nem egy nagy durranat.
A 80-as évek első felére ne emlékezhetek, a második felére is csak csecsemőként, de csak eltlet 40 év! Ez már elég időtáv ahhoz, hogy egyértelműen látszódjon, hogy változik az éghajlatunk, nagyrészt az antropogén tevékenység következtében.
A hideget én is jobban bírom. Sapkát, sálat pl egyáltalán nem hordok. A kabátomat -10 felett össze se gombolom. Ha jövök-megyek, van alatta egy pluóver, nem szoktam fázni. Munkába télen is sokszor biciklivel járok, 0 fokig a mentsél sem zavar.
A meleget 30-32-ig tolerálom. 35 fölött az a bajom vele, hogy a legkisebb fizikai aktivitástól azonal ömlik rólam a víz. Szó szerint litereket kell elképzelni. És nem is árokásás, meg kőhordástól. Valamelyik nap, csak bent a házban takarítottam. Tehát nem egy nehéz fizikai munka. Fél óra után olyan volt a pólóm, mintha ruhában lezuhanyoztam volna. Szó szerint csavarni lehetett belőle, totál szétáztattam az egészet.
Panel, 9. legfelső emelet, déli tájolás.
23-24 fok maximum, klímával természetesen
Az 1980-as évek nem reális összehasonlítási alap. Mivel a mexikói El Chicón (Chiconal) vulkán 1982-es kitörése során olyan nagy mennyiségű hamu került a levegőbe, ami globális lehűlést okozott. (Területenként változó mértékben.)
Nálunk 3 extrém hideg tél jött, sok helyen -30 alatti fagyokkal. És csak 1987-re állt vissza nagyjából a szokásos időjárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!